Турска спремна на сарадњу са Русијом

Турски премијер Ахмет Давутоглу рекао је данас да ће без координације Москве и Анкаре увијек постојати ризик од смртоносних инцидената.

Свијет 09.12.2015 | 20:45
Турска спремна на сарадњу са Русијом

Давутоглу је рекао да је његова земља спремна да сарађује са Русијом како би се искључила могућност инцидената као што је било турско обарање руског авиона "Су-24" у Сирији.

"Спремни смо да радимо заједно са Русијом и избјегнемо понављање трагичних случајева у будућности", рекао је Давутоглу, пише лист "Хуријет".

Према његовим ријечима, без координације између двије земље увијек ће постојати опасност од таквих случајева.

Односи Анкаре и Москве погоршали су се након турског обарања руског "сухоја" 24. новембра.

У међувремену, Британија је саопштила да ће Лондон размотрити захтјев Русије да британски експерти проуче податке црне кутије руског "сухоја" кога су оборили Турци.

Овај захтјев изнио је данас руски предсједник Владимир Путин у разговору са британским премијером Дејвидом Камероном.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милиц од Мацве

09.12.2015 20:14

Овај ко Алија, прије подне би русио, а поподне би се договарао. Прави Турцин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.12.2015 21:54

Није него би обојица прије подне договорили а поподне срушили.

Name

Таксират

10.12.2015 09:06

Цетири ствари не мозес вратити: протекли зивот, пропустену прилику, испаљени метак и изговорену ријец. Ово задње мозе бити болније од метка, стријеле, копља… па јос ако то уцинис у име цијеле нације. Тески су то исјецаји, само њих нема свако. А оцигледно свако се(бе) мозе поставити на такво одговрне функције. Онда логицно долази повратно питање о самој нацији, или бар вецини исте.

Name

ВРС РВИ

10.12.2015 10:40

Овај стварно није нормалан. Опет пријети неким смртоносним инцидентима као да не зна да је испунио бонус. Нема сарадње а нека се усуде да опет нешто покушају. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре таксират

10.12.2015 21:03

Нисам сигуран да постоје осецања у политици и економији,само реаговања без икаквих емоција.Зато постен домацин не мозе радити неке врсте послова.

ОДГОВОРИТЕ