Turska spremna na saradnju sa Rusijom

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je danas da će bez koordinacije Moskve i Ankare uvijek postojati rizik od smrtonosnih incidenata.

Svijet 09.12.2015 | 20:45
Turska spremna na saradnju sa Rusijom

Davutoglu je rekao da je njegova zemlja spremna da sarađuje sa Rusijom kako bi se isključila mogućnost incidenata kao što je bilo tursko obaranje ruskog aviona "Su-24" u Siriji.

"Spremni smo da radimo zajedno sa Rusijom i izbjegnemo ponavljanje tragičnih slučajeva u budućnosti", rekao je Davutoglu, piše list "Hurijet".

Prema njegovim riječima, bez koordinacije između dvije zemlje uvijek će postojati opasnost od takvih slučajeva.

Odnosi Ankare i Moskve pogoršali su se nakon turskog obaranja ruskog "suhoja" 24. novembra.

U međuvremenu, Britanija je saopštila da će London razmotriti zahtjev Rusije da britanski eksperti prouče podatke crne kutije ruskog "suhoja" koga su oborili Turci.

Ovaj zahtjev iznio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milic od Macve

09.12.2015 20:14

Ovaj ko Alija, prije podne bi rusio, a popodne bi se dogovarao. Pravi Turcin

ODGOVORITE
Name

Hm

09.12.2015 21:54

Nije nego bi obojica prije podne dogovorili a popodne srušili.

Name

Taksirat

10.12.2015 09:06

Cetiri stvari ne mozes vratiti: protekli zivot, propustenu priliku, ispaljeni metak i izgovorenu rijec. Ovo zadnje moze biti bolnije od metka, strijele, koplja… pa jos ako to ucinis u ime cijele nacije. Teski su to isjecaji, samo njih nema svako. A ocigledno svako se(be) moze postaviti na takvo odgovrne funkcije. Onda logicno dolazi povratno pitanje o samoj naciji, ili bar vecini iste.

Name

VRS RVI

10.12.2015 10:40

Ovaj stvarno nije normalan. Opet prijeti nekim smrtonosnim incidentima kao da ne zna da je ispunio bonus. Nema saradnje a neka se usude da opet nešto pokušaju. ...

ODGOVORITE
Name

re taksirat

10.12.2015 21:03

Nisam siguran da postoje osecanja u politici i ekonomiji,samo reagovanja bez ikakvih emocija.Zato posten domacin ne moze raditi neke vrste poslova.

ODGOVORITE