Пјанић: Због Зидана сам фудбалер!

Репрезентативац Босне и Херцеговине и члан Роме Миралем Пјанић открио је пет фактора који су утицали да израсте у човјека и фудбалера какав јесте, а први на списку је легендарни Зинедин Зидан.

Фудбал 13.12.2015 | 12:40
Пјанић: Због Зидана сам фудбалер!

Уочи одлучујуће утакмице за пласман у осмину финала Лиге шампиона коју ће Рома у сриједу увече играти против БАТЕ Борисова, на званичном клупском сајту објављен је интервју са Пјанићем, најбољим стријелцем Роме ове сезоне.

Пјанић тврди да су Зинедин Зидан, његов отац, мајка, син и навијачи имали највећи утицај током његовог одрастања и као човјека и фудбалера.

"Зидан ме је приволио да као мали дјечак пожелим да будем фудбалер. Свиђао ми се начин и стил игре какав је он имао на терену. Он је најбољи фудбалер којег сам видио у животу“, казао је Пјанић и додао да је гледао Француза и покушавао копирати његове вјештине на терену.

Истичући да је највећи утицај на његову фудбалску каријеру имао његов отац, Пјанић је казао да је фудбал и почео играти због њега.

"Он је такође био фудбалер и добар играч, али није играо професионално јер је тада почињао рат у нашој домовини. Када сам имао пет или шест година ишао сам са њим на тренинге и заволио фудбал и спорт. Данас је то мој живот и волим га“.

Пјанић даље наводи да је, поред оца, највећи утицај на његово одрастање као особе имала и његова мајка. Истиче да су његови родитељи имали велике проблеме у животу и да су живјели у попришту рата и без ичега дошли у Луксембург. Додао је да су му родитељи морали много радити да би одгојили њега и његову сестру и брата и да ће им увијек бити захвалан на свему што су му пружили.

На четвртом мјесту Пјанићевог списка особа које су понајвише заслужне за његове и приватне и професионалне успјехе је његов син. Тврди да га нико не може тако насмијати и усрећити као његов син и да је управо дијете промијенило много тога у његовом животу.

"На петом мјесту нећу изабрати особу, већ навијаче Роме. Они су ме научили како је то бити Романиста. Овдје сам пету сезону и осјећам се заиста као Романиста. Такође и играчи који су дуго овдје играли те науче да дрес Роме није обична мајица, већ да је то нешто важно у Риму. Сада сам и ја навијач Роме и да, ја сам прави Романиста“, закључио је Пјанић.

Коментари / 0

Оставите коментар