Pjanić: Zbog Zidana sam fudbaler!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Rome Miralem Pjanić otkrio je pet faktora koji su uticali da izraste u čovjeka i fudbalera kakav jeste, a prvi na spisku je legendarni Zinedin Zidan.

Fudbal 13.12.2015 | 12:40
Pjanić: Zbog Zidana sam fudbaler!

Uoči odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Lige šampiona koju će Roma u srijedu uveče igrati protiv BATE Borisova, na zvaničnom klupskom sajtu objavljen je intervju sa Pjanićem, najboljim strijelcem Rome ove sezone.

Pjanić tvrdi da su Zinedin Zidan, njegov otac, majka, sin i navijači imali najveći uticaj tokom njegovog odrastanja i kao čovjeka i fudbalera.

"Zidan me je privolio da kao mali dječak poželim da budem fudbaler. Sviđao mi se način i stil igre kakav je on imao na terenu. On je najbolji fudbaler kojeg sam vidio u životu“, kazao je Pjanić i dodao da je gledao Francuza i pokušavao kopirati njegove vještine na terenu.

Ističući da je najveći uticaj na njegovu fudbalsku karijeru imao njegov otac, Pjanić je kazao da je fudbal i počeo igrati zbog njega.

"On je takođe bio fudbaler i dobar igrač, ali nije igrao profesionalno jer je tada počinjao rat u našoj domovini. Kada sam imao pet ili šest godina išao sam sa njim na treninge i zavolio fudbal i sport. Danas je to moj život i volim ga“.

Pjanić dalje navodi da je, pored oca, najveći uticaj na njegovo odrastanje kao osobe imala i njegova majka. Ističe da su njegovi roditelji imali velike probleme u životu i da su živjeli u poprištu rata i bez ičega došli u Luksemburg. Dodao je da su mu roditelji morali mnogo raditi da bi odgojili njega i njegovu sestru i brata i da će im uvijek biti zahvalan na svemu što su mu pružili.

Na četvrtom mjestu Pjanićevog spiska osoba koje su ponajviše zaslužne za njegove i privatne i profesionalne uspjehe je njegov sin. Tvrdi da ga niko ne može tako nasmijati i usrećiti kao njegov sin i da je upravo dijete promijenilo mnogo toga u njegovom životu.

"Na petom mjestu neću izabrati osobu, već navijače Rome. Oni su me naučili kako je to biti Romanista. Ovdje sam petu sezonu i osjećam se zaista kao Romanista. Takođe i igrači koji su dugo ovdje igrali te nauče da dres Rome nije obična majica, već da je to nešto važno u Rimu. Sada sam i ja navijač Rome i da, ja sam pravi Romanista“, zaključio je Pjanić.

Komentari / 0

Ostavite komentar