Звезда навијачима: Не путујте у Истанбул!

Клуб је препоручио присталицама црвено-белих да не иду на гостовање Фенербахчеу.

Кошарка 10.12.2015 | 21:00
Звезда навијачима: Не путујте у Истанбул!

Црвена звезда Телеком апеловала је на своје присталице да не путују у Истанбул, на евролигашку утакмицу против Фехербахчеа (петак, 20.45).

У светлу прошлогодишњег убиства Марка Ивковића пред двораном "Абди Ипекчи", и овог пута посебна пажња унапред је поклоњена евентуалном одласку навијача из Србије у Турску.

Председник клуба Небојша Човић каже да навијачи неће пратити екипу у Истанбулу.

"Имам сазнања да неће ићи, а КК Црвена звезда не учествује у било каквом организовању навијача. Наша сугестија је да навијачи не иду. После онога што се догодило прошле године, препорука је да се не иде. Поготово, сада имамо још другачији амбијент и нема никакве потребе. То смо им и рекли и сигуран сам да неће организовано ићи...", рекао је Човић у среду.

Тим Жељка Обрадовића имаће шансу да тријумфом "овери" прво место табеле, а Звезда да евентуалним изненађењем направи још један корак ка Топ 16 фази или чак и да прође у другу фазу, у случају поклапања осталих резултата.

У најави утакмице, Обрадовић је подвукао да ће његовом тиму бити јако важно да победи и освоји бодове који би га задржали на првом месту до краја прве фазе.

Новинари су питали Човића да прокоментарише ту изјаву, а он у њој није видео ништа спорно ни провокативно.

"Ако очекујете да сад кажем да Жељко има жељу да победи баш Звезду по сваку цену... Мислим да је то нормално. Он жели да 'овери' прво место, а победа би и била овера првог места у групи и то је амбиција тренера. Ништа посебно у вези са тим".

"Звезда ће се борити колико може, какав буде резултат нека буде, али и ми ћемо тако водити рачуна да енергетски распоредимо своје ресурсе и за утакмице које следе, а то су Мега и Бајерн...", додао је председник Звезде.

Дуел Фенера и Црвене звезде Телеком заказан је за петак у 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар