Zvezda navijačima: Ne putujte u Istanbul!

Klub je preporučio pristalicama crveno-belih da ne idu na gostovanje Fenerbahčeu.

Košarka 10.12.2015 | 21:00
Zvezda navijačima: Ne putujte u Istanbul!

Crvena zvezda Telekom apelovala je na svoje pristalice da ne putuju u Istanbul, na evroligašku utakmicu protiv Feherbahčea (petak, 20.45).

U svetlu prošlogodišnjeg ubistva Marka Ivkovića pred dvoranom "Abdi Ipekči", i ovog puta posebna pažnja unapred je poklonjena eventualnom odlasku navijača iz Srbije u Tursku.

Predsednik kluba Nebojša Čović kaže da navijači neće pratiti ekipu u Istanbulu.

"Imam saznanja da neće ići, a KK Crvena zvezda ne učestvuje u bilo kakvom organizovanju navijača. Naša sugestija je da navijači ne idu. Posle onoga što se dogodilo prošle godine, preporuka je da se ne ide. Pogotovo, sada imamo još drugačiji ambijent i nema nikakve potrebe. To smo im i rekli i siguran sam da neće organizovano ići...", rekao je Čović u sredu.

Tim Željka Obradovića imaće šansu da trijumfom "overi" prvo mesto tabele, a Zvezda da eventualnim iznenađenjem napravi još jedan korak ka Top 16 fazi ili čak i da prođe u drugu fazu, u slučaju poklapanja ostalih rezultata.

U najavi utakmice, Obradović je podvukao da će njegovom timu biti jako važno da pobedi i osvoji bodove koji bi ga zadržali na prvom mestu do kraja prve faze.

Novinari su pitali Čovića da prokomentariše tu izjavu, a on u njoj nije video ništa sporno ni provokativno.

"Ako očekujete da sad kažem da Željko ima želju da pobedi baš Zvezdu po svaku cenu... Mislim da je to normalno. On želi da 'overi' prvo mesto, a pobeda bi i bila overa prvog mesta u grupi i to je ambicija trenera. Ništa posebno u vezi sa tim".

"Zvezda će se boriti koliko može, kakav bude rezultat neka bude, ali i mi ćemo tako voditi računa da energetski rasporedimo svoje resurse i za utakmice koje slede, a to su Mega i Bajern...", dodao je predsednik Zvezde.

Duel Fenera i Crvene zvezde Telekom zakazan je za petak u 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar