Видео: Дирљив сусрет Милојевића и Шмајхела...!

Неколицина људи потрудила се да долазак Питера Шмајхела у српску престоницу не прође без сусрета са Звонком Милојевићем и приче о УЕФА Суперкупу из 1991. године.

Фудбал 09.12.2015 | 22:30
Видео: Дирљив сусрет Милојевића и Шмајхела...!

Питер Шмајхел у Београду и то на дан када је Црвена звезда, пре 24 године, освојила титулу првака света.

Оно што је претходило токијској победи над Коло-Колом од 3:0 јесте меч УЕФА Суперкупа између првака Европе, Црвене звезде и тадашњег освајача Купа победника Купова, Манчестер јунајтеда.

Одигран је, због ситуације у тадашњој Југославији, само један меч, у Манчестеру, на "Олд трафорду" и, иако је Звезда била сјајна и опасна, победа је припала Јунајтеду, који је победио 1:0 и то голом Брајана Меклера у 67. минуту.

На головима су стајали Шмајхел и – Звонко Милојевић.

Неколико бивших челника Црвене звезде сетило се и Милојевића у дану када је Шмајхел (52) боравио у Београду, па је у уторак увече дошло до дирљивог сусрета између двојице великих ривала. Милојевић је допутовао из Јагодине и разменио дресове са легендом данског фудбала, који му је пожелео што бржи и бољи опоравак.

Бивша "јединица" Црвене звезде, Милојевић (44), доживео је тешку саобраћајну несрећу 15. новембра 2007. године у Немачкој и од тада се налази у колицима, али не одустаје од борбе да поврати снагу и здравље како би једног дана поново проходао.

Сусрет са Шмајхелом свакако му је пријао, колико и сећање на дане када је са Црвеном звездом освајао Европу и свет.

Поводом 24 године од Токија, Звезда ТВ снимила је специјал.

Коментари / 0

Оставите коментар