Video: Dirljiv susret Milojevića i Šmajhela...!

Nekolicina ljudi potrudila se da dolazak Pitera Šmajhela u srpsku prestonicu ne prođe bez susreta sa Zvonkom Milojevićem i priče o UEFA Superkupu iz 1991. godine.

Fudbal 09.12.2015 | 22:30
Video: Dirljiv susret Milojevića i Šmajhela...!

Piter Šmajhel u Beogradu i to na dan kada je Crvena zvezda, pre 24 godine, osvojila titulu prvaka sveta.

Ono što je prethodilo tokijskoj pobedi nad Kolo-Kolom od 3:0 jeste meč UEFA Superkupa između prvaka Evrope, Crvene zvezde i tadašnjeg osvajača Kupa pobednika Kupova, Mančester junajteda.

Odigran je, zbog situacije u tadašnjoj Jugoslaviji, samo jedan meč, u Mančesteru, na "Old trafordu" i, iako je Zvezda bila sjajna i opasna, pobeda je pripala Junajtedu, koji je pobedio 1:0 i to golom Brajana Meklera u 67. minutu.

Na golovima su stajali Šmajhel i – Zvonko Milojević.

Nekoliko bivših čelnika Crvene zvezde setilo se i Milojevića u danu kada je Šmajhel (52) boravio u Beogradu, pa je u utorak uveče došlo do dirljivog susreta između dvojice velikih rivala. Milojević je doputovao iz Jagodine i razmenio dresove sa legendom danskog fudbala, koji mu je poželeo što brži i bolji oporavak.

Bivša "jedinica" Crvene zvezde, Milojević (44), doživeo je tešku saobraćajnu nesreću 15. novembra 2007. godine u Nemačkoj i od tada se nalazi u kolicima, ali ne odustaje od borbe da povrati snagu i zdravlje kako bi jednog dana ponovo prohodao.

Susret sa Šmajhelom svakako mu je prijao, koliko i sećanje na dane kada je sa Crvenom zvezdom osvajao Evropu i svet.

Povodom 24 godine od Tokija, Zvezda TV snimila je specijal.

Komentari / 0

Ostavite komentar