ЛЕ: Може ли Партизан...?!

Навијачи Партизана су од клуба, годинама уназад тражили и да коначно нешто покаже и уради у Европи. Титуле су освајане, Европа је била далеко. Сада је европско пролеће је пред вратима. 

Фудбал 10.12.2015 | 19:20
ЛЕ: Може ли Партизан...?!

Партизан вечерас игра одлучујућу утакмицу за пласман у шеснаестину финала Лиге европе. колико је значајан дуел против Аугзбурга говори и списак клубова са простора еx YУ који су од распада некадашње државе успели да презиме у Европи.

Редом:

- Хајдук из Сплита је на темељима тима ствараног у лиги СФРЈ успео да у сезони 1994/95. стигне до четвртфинала Лиге шампиона, када је елиминисан од Ајакса.

- Вартекс из Вараждина се домогао четвртфинала Купа победника купова у сезони 1998/99.

- Партизан је у сезони 2004/05. постао први српски клуб који је дочекао фудбалско пролеће у УЕФА такмичењима, прошао Дњепар, да би стао у осмини финала када га је елиминисао московски ЦСКА, који је те сезоне и освојио Куп УЕФА.

- Словеначки Марибор пре две сезоне стигао међу 32 најбоља клуба у масовнијем УЕФА такмичењу, али га је већ на првом елиминационом степенику зауставила Севиља.

И то би било све...

Осим Динама из Загреба, који има укупно 12 учешћа у лига такмичењима УЕФА, резултати свих осталих клубова из чак шест држава су занемарљиви.

Дакле, за нешто мање од две и по деценије, само четири клуба са овог простора успела да дочекају чувено "европско пролеће"!

Партизан је сада на прагу новог. У четвртак увече је за Партизан финале! Долази немачки Аугзбург којем је потребна победа од 3:1, 3:0, 4:2, 5:3... Дакле, Партизану одговара сваки минималан пораз и 0:2.

Коментари / 0

Оставите коментар