Ван Гал завапио: Али, отишли смо даље у Лига купу!!!

Непријатне изјаве менаџера Манчестер јунајтеда после елиминације из Лиге шампиона. Криви Милорада Мажића и тврди да је екипа боља него прошле сезоне.

Фудбал 10.12.2015 | 20:00
Ван Гал завапио: Али, отишли смо даље у Лига купу!!!

Од доласка на "Олд Трафорд", иако је већ потрошио преко 250 милиона евра, менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал умирује навијаче речима да ће бити боље и да је потребно време.

На половини његове друге сезоне на "Театру снова" кошмари се настављају – прескупи Јунајтед, иако осакаћен повредама (а, и то је дело тренера и стручног штаба, узгред речено), елиминисан је већ у првој фази Лиге шампиона и такмичење ће наставити у Лиги Европе.

После пораза од Волфсбурга од 3:2 претходне вечери, Холанђанин је покушао да пружи неко објашњење и било је, у најмању руку, непријатно.

Осим што је за неуспех окривио нашег арбитра Милорада Мажића, који је одлично одсудио меч и према коментарима свих енглеских аналитичара оправдано поништио гол Јунајтеду због офсајда, Ван Гал је рекао...

"Немам шта да кажем у своју одбрану јер смо испали из Лиге шампиона. Свака реч коју кажем је погрешна. Али, ако погледате чињенице, бољи смо него прошле сезоне, пласирали смо се у групну фазу и отишли смо даље у Лига купу. Одиграли смо све те утакмице и још имамо добру позицију у Премијер лиги", рекао је Ван Гал.

Иначе, када је већ поменуо Лига куп, треба рећи да је Јунајтед прошле сезоне испао већ у првој рунди од нижеразредног МК Донса и то резултатом 4:0! Будимо искрени, тешко да је од тога могло горе ове сезоне...

"Разочаран сам што смо испали из Лиге шампиона. Али бољи смо него прошле сезоне и то је чињеница", додао је холандски тренер.

На крају је чак ударио и по свом играчу, Бастијану Швајнштајгеру, и то само четири дана након што је изјавио, после ремија са Вест Хемом, да би играчи попут Серхија Агуера из Манчестер ситија или Луиса Суареза из Барселоне, дали голове у шансама у којима су се нашли његови нападачи.

"Не могу да кажем да је против Волфсбурга то био Швајнштајгер из мог времена у Бајерну из Минхена. Заменио сам га, а ја не мењам играче без разлога", рекао је Ван Гал.

Спортски директор Волфсбурга Клаус Алофс рекао је да је "посебна ствар" елиминисати Манчестер јунајтед из фудбалске Лиге шампиона.

Фудбалери Волфсбурга пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона пошто су синоћ на свом терену победили Манчестер јунајтед 3:2. Из Групе Б даље је отишао и ПСВ из Ајндховена, после победе над ЦСКА из Москве од 2:1.

У првом делу групне фазе Јунајтед је у септембру на Олд Трафорду победио Волфсбург 2:1.

"На почетку сезоне су сви мислили да Манчестер јунајтед има екипу са великим могућностима. Али, у последњих неколико недеља видели смо да Јунајтед још није јак и због тога смо били свесни наше шансе. То смо видели и у првој утакмици, изгубили смо, али било је тесно. Они су клуб са великим именом и наравно да је посебно елиминисати га из групне фазе", рекао је Алофс, пренели су данас британски медији.

Последњих 5 резултата Јунајтеда:
Лига шампиона: Волфсбург 2:3
Премијер лига: Вест Хем 0:0
Премијер лига: Лестер 1:1
Лига шампиона: ПСВ 0:0
Премијер лига: Вотфорд 2:1

Фудбалери Јувентуса Ђорђо Кјелини и Пауло Дибала били су разочарани после пораза од Севиље (1:0), којим су изгубили прво место Д групе Лиге шампиона и лакшег противника у осмини финала.

Утакмицу у Севиљи одлучио је голом бивши нападач Јувентуса Фернандо Љоренте и тако донео свом тиму останак у Европи, али и гурнуо Манчестер сити на челну позицију групе.

"Нисмо заслужили да изгубимо. У суштини, чак и реми није био реалан с обзиром када се погледа стање на терену. Имали смо много шанси, доста ризиковали, али то је фудбал. Сада се надамо да жреб неће бити суров према нама и да не зажалимо због овог пораза", рекао је Кјелини за Спорт Медијасет.

Слично размишља и Дибала, који је у финишу меча погодио пречку после сјајног ударца из даљине.

"Разочарани смо. Имали смо неколико одличних шанси да изједначимо, погодио сам пречку и једноставно нисмо имали среће. Да је лопта после тог шута ушла, сада бисмо били први", додао је Аргентинац.

Жреб Лиге шампиона за осмину финала одржаће се у понедељак од 12 сати у седишту УЕФА Ниону.

Коментари / 0

Оставите коментар