Van Gal zavapio: Ali, otišli smo dalje u Liga kupu!!!

Neprijatne izjave menadžera Mančester junajteda posle eliminacije iz Lige šampiona. Krivi Milorada Mažića i tvrdi da je ekipa bolja nego prošle sezone.

Fudbal 10.12.2015 | 20:00
Van Gal zavapio: Ali, otišli smo dalje u Liga kupu!!!

Od dolaska na "Old Traford", iako je već potrošio preko 250 miliona evra, menadžer Mančester junajteda Luj van Gal umiruje navijače rečima da će biti bolje i da je potrebno vreme.

Na polovini njegove druge sezone na "Teatru snova" košmari se nastavljaju – preskupi Junajted, iako osakaćen povredama (a, i to je delo trenera i stručnog štaba, uzgred rečeno), eliminisan je već u prvoj fazi Lige šampiona i takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

Posle poraza od Volfsburga od 3:2 prethodne večeri, Holanđanin je pokušao da pruži neko objašnjenje i bilo je, u najmanju ruku, neprijatno.

Osim što je za neuspeh okrivio našeg arbitra Milorada Mažića, koji je odlično odsudio meč i prema komentarima svih engleskih analitičara opravdano poništio gol Junajtedu zbog ofsajda, Van Gal je rekao...

"Nemam šta da kažem u svoju odbranu jer smo ispali iz Lige šampiona. Svaka reč koju kažem je pogrešna. Ali, ako pogledate činjenice, bolji smo nego prošle sezone, plasirali smo se u grupnu fazu i otišli smo dalje u Liga kupu. Odigrali smo sve te utakmice i još imamo dobru poziciju u Premijer ligi", rekao je Van Gal.

Inače, kada je već pomenuo Liga kup, treba reći da je Junajted prošle sezone ispao već u prvoj rundi od nižerazrednog MK Donsa i to rezultatom 4:0! Budimo iskreni, teško da je od toga moglo gore ove sezone...

"Razočaran sam što smo ispali iz Lige šampiona. Ali bolji smo nego prošle sezone i to je činjenica", dodao je holandski trener.

Na kraju je čak udario i po svom igraču, Bastijanu Švajnštajgeru, i to samo četiri dana nakon što je izjavio, posle remija sa Vest Hemom, da bi igrači poput Serhija Aguera iz Mančester sitija ili Luisa Suareza iz Barselone, dali golove u šansama u kojima su se našli njegovi napadači.

"Ne mogu da kažem da je protiv Volfsburga to bio Švajnštajger iz mog vremena u Bajernu iz Minhena. Zamenio sam ga, a ja ne menjam igrače bez razloga", rekao je Van Gal.

Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs rekao je da je "posebna stvar" eliminisati Mančester junajted iz fudbalske Lige šampiona.

Fudbaleri Volfsburga plasirali su se u osminu finala Lige šampiona pošto su sinoć na svom terenu pobedili Mančester junajted 3:2. Iz Grupe B dalje je otišao i PSV iz Ajndhovena, posle pobede nad CSKA iz Moskve od 2:1.

U prvom delu grupne faze Junajted je u septembru na Old Trafordu pobedio Volfsburg 2:1.

"Na početku sezone su svi mislili da Mančester junajted ima ekipu sa velikim mogućnostima. Ali, u poslednjih nekoliko nedelja videli smo da Junajted još nije jak i zbog toga smo bili svesni naše šanse. To smo videli i u prvoj utakmici, izgubili smo, ali bilo je tesno. Oni su klub sa velikim imenom i naravno da je posebno eliminisati ga iz grupne faze", rekao je Alofs, preneli su danas britanski mediji.

Poslednjih 5 rezultata Junajteda:
Liga šampiona: Volfsburg 2:3
Premijer liga: Vest Hem 0:0
Premijer liga: Lester 1:1
Liga šampiona: PSV 0:0
Premijer liga: Votford 2:1

Fudbaleri Juventusa Đorđo Kjelini i Paulo Dibala bili su razočarani posle poraza od Sevilje (1:0), kojim su izgubili prvo mesto D grupe Lige šampiona i lakšeg protivnika u osmini finala.

Utakmicu u Sevilji odlučio je golom bivši napadač Juventusa Fernando Ljorente i tako doneo svom timu ostanak u Evropi, ali i gurnuo Mančester siti na čelnu poziciju grupe.

"Nismo zaslužili da izgubimo. U suštini, čak i remi nije bio realan s obzirom kada se pogleda stanje na terenu. Imali smo mnogo šansi, dosta rizikovali, ali to je fudbal. Sada se nadamo da žreb neće biti surov prema nama i da ne zažalimo zbog ovog poraza", rekao je Kjelini za Sport Medijaset.

Slično razmišlja i Dibala, koji je u finišu meča pogodio prečku posle sjajnog udarca iz daljine.

"Razočarani smo. Imali smo nekoliko odličnih šansi da izjednačimo, pogodio sam prečku i jednostavno nismo imali sreće. Da je lopta posle tog šuta ušla, sada bismo bili prvi", dodao je Argentinac.

Žreb Lige šampiona za osminu finala održaće se u ponedeljak od 12 sati u sedištu UEFA Nionu.

Komentari / 0

Ostavite komentar