Видео: Честитамо! Радник из Бијељине прославио 70. рођендан!

Фудбалски клуб Радник из Бијељине свечаном академијом је прославио 70 година постојања најавивши амбициозне пројекте у блиској будућности.

Фудбал 09.12.2015 | 23:00
Видео: Честитамо! Радник из Бијељине прославио 70. рођендан!

Академији су присустовале готово све генерације играча семберског клуба, као и бројни спортски радници, навијачи и сви који Радник доживљавају као најзначајнију спортску институцију у Бијељини.

Фудбалски савез Републике Српске на прослави су представљали предсједник Миле Ковачевић и генерални секретар Родољуб Петковић, док је из Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на академији присустовао генсек Јасмин Баковић.

Такође, прослави су присустовали и некадашњи фудбалери Ненад Бјековић и Хусреф Мусемић, који је актуелни тренер лидера шампионата Слободе из Тузле.

Први човјек Радника Младен Крстајић је нагласио да је у посљедњих годину дана реконструисан главни и помоћни терен, свлачионице су урађене у складу са стандардима Европске фудбалске уније (УЕФА), а граде се и свлачионице за млађе категорије.

"Без обзира на досад урађено, предстоји нам напоран рад како би Радник постао један од водећих клубова у БиХ. У плану је постављање рефлектора и семафора у чему очекујемо помоћ републичких институција. Имамо велику подршку локалне заједнице, која је у посљедњих седам година помогла Радник са 2.5 милиона марака. Надам се да ћемо и даље имати успјешну сарадњу", изјавио је Крстајић.

Радник је основан 1945. године, а најуспјешнију сезону у бившој Југославији имао је у сезони 1971/72, када је играо у Другој лиги СФРЈ. Послије рата, три пута је освајао титуле у првенству и Купу РС.

Након 18. кола у Премијер лиги БиХ налази се на четвртој позицији на табели.

Коментари / 0

Оставите коментар