Video: Čestitamo! Radnik iz Bijeljine proslavio 70. rođendan!

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine svečanom akademijom je proslavio 70 godina postojanja najavivši ambiciozne projekte u bliskoj budućnosti.

Fudbal 09.12.2015 | 23:00
Video: Čestitamo! Radnik iz Bijeljine proslavio 70. rođendan!

Akademiji su prisustovale gotovo sve generacije igrača semberskog kluba, kao i brojni sportski radnici, navijači i svi koji Radnik doživljavaju kao najznačajniju sportsku instituciju u Bijeljini.

Fudbalski savez Republike Srpske na proslavi su predstavljali predsjednik Mile Kovačević i generalni sekretar Rodoljub Petković, dok je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na akademiji prisustovao gensek Jasmin Baković.

Takođe, proslavi su prisustovali i nekadašnji fudbaleri Nenad Bjeković i Husref Musemić, koji je aktuelni trener lidera šampionata Slobode iz Tuzle.

Prvi čovjek Radnika Mladen Krstajić je naglasio da je u posljednjih godinu dana rekonstruisan glavni i pomoćni teren, svlačionice su urađene u skladu sa standardima Evropske fudbalske unije (UEFA), a grade se i svlačionice za mlađe kategorije.

"Bez obzira na dosad urađeno, predstoji nam naporan rad kako bi Radnik postao jedan od vodećih klubova u BiH. U planu je postavljanje reflektora i semafora u čemu očekujemo pomoć republičkih institucija. Imamo veliku podršku lokalne zajednice, koja je u posljednjih sedam godina pomogla Radnik sa 2.5 miliona maraka. Nadam se da ćemo i dalje imati uspješnu saradnju", izjavio je Krstajić.

Radnik je osnovan 1945. godine, a najuspješniju sezonu u bivšoj Jugoslaviji imao je u sezoni 1971/72, kada je igrao u Drugoj ligi SFRJ. Poslije rata, tri puta je osvajao titule u prvenstvu i Kupu RS.

Nakon 18. kola u Premijer ligi BiH nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli.

Komentari / 0

Ostavite komentar