Видео - Сале шутира пенал: Не бих мијењао Европу за СЛС!

Капитен Партизана Саша Илић рекао је пред меч са Аугзбургом да не би мењао ситуацију у Европи за прво место у Суперлиги Србије.

Фудбал 10.12.2015 | 08:40
Видео - Сале шутира пенал: Не бих мијењао Европу за СЛС!

Партизан у четвртак дочекује немачки клуб у последњој утакмици групне фазе Лиге Европе у којој могу да потврде пролаз даље.

’Црно-бели’ три бода више од Аугзбурга и слабију гол разлику, али им је због бољег међусобног скора довољан и пораз од два гола разлике да би се нашли међу 32 најбоље екипе.

„Не бих мењао ситуацију у Европи за прво место у Суперлиги и да могу“, рекао је Илић.

Тренер Партизана Љубинко Друловић истакао је да ће капитен шутирати пенал уколико буде био досуђен за Партизан, а Илић навео да не очекује лаган пролаз и поред солидне предности.

„Не очекујем нимало лак посао – они имају такав менталитет да стално верују да могу да остваре оно што су замислили. Ипак, нису екипа која је навикла да стално игра у Европи, па очекујем да се мало збуне, иако наступају пред пуним стадионима у Бундеслиги“, додао је Сале.

Партизан игра одлично на европској сцени, али има великих проблема у домаћем шампионату у ком се налази на четвртој позицији са 24 бода мање од првопласиране Црвене звезде.

„Стално се прича у фазону: ’Доста је титула, дајте нешто више у Европи’. Сада је друга прича када смо добри у Лиги Европе, а лоши у првенству. Вероватно нас је велики број утакмица опустио, тако да нисмо очекивали да Црвена звезда направи толику разлику. Битно је да сада изборимо пролеће у Европи, а онда да се консолидујемо и пробамо да смањимо заостатак за Звездом. Одговара нам систем такмичења са плеј-офом јер ће разлика бити смањена, па се надамо да ћемо бити конкурентни и за титулу“, закључио је Илић.

Меч између Партизана и Аугзбурга у шестом колу Лиге Европе на програму је у четвртак од 21.05 на стадиону у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар