Video - Sale šutira penal: Ne bih mijenjao Evropu za SLS!

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je pred meč sa Augzburgom da ne bi menjao situaciju u Evropi za prvo mesto u Superligi Srbije.

Fudbal 10.12.2015 | 08:40
Video - Sale šutira penal: Ne bih mijenjao Evropu za SLS!

Partizan u četvrtak dočekuje nemački klub u poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope u kojoj mogu da potvrde prolaz dalje.

’Crno-beli’ tri boda više od Augzburga i slabiju gol razliku, ali im je zbog boljeg međusobnog skora dovoljan i poraz od dva gola razlike da bi se našli među 32 najbolje ekipe.

„Ne bih menjao situaciju u Evropi za prvo mesto u Superligi i da mogu“, rekao je Ilić.

Trener Partizana Ljubinko Drulović istakao je da će kapiten šutirati penal ukoliko bude bio dosuđen za Partizan, a Ilić naveo da ne očekuje lagan prolaz i pored solidne prednosti.

„Ne očekujem nimalo lak posao – oni imaju takav mentalitet da stalno veruju da mogu da ostvare ono što su zamislili. Ipak, nisu ekipa koja je navikla da stalno igra u Evropi, pa očekujem da se malo zbune, iako nastupaju pred punim stadionima u Bundesligi“, dodao je Sale.

Partizan igra odlično na evropskoj sceni, ali ima velikih problema u domaćem šampionatu u kom se nalazi na četvrtoj poziciji sa 24 boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

„Stalno se priča u fazonu: ’Dosta je titula, dajte nešto više u Evropi’. Sada je druga priča kada smo dobri u Ligi Evrope, a loši u prvenstvu. Verovatno nas je veliki broj utakmica opustio, tako da nismo očekivali da Crvena zvezda napravi toliku razliku. Bitno je da sada izborimo proleće u Evropi, a onda da se konsolidujemo i probamo da smanjimo zaostatak za Zvezdom. Odgovara nam sistem takmičenja sa plej-ofom jer će razlika biti smanjena, pa se nadamo da ćemo biti konkurentni i za titulu“, zaključio je Ilić.

Meč između Partizana i Augzburga u šestom kolu Lige Evrope na programu je u četvrtak od 21.05 na stadionu u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar