Фјурију одузет појас!

Нови светски шампион у тешкој категорији Тајсон Фјури остао је без једног од четири појаса које је освојио победом над Владимиром Кличком.

Остали спортови 10.12.2015 | 10:20
Фјурију одузет појас!

Британцу је одузет ИБФ појас јер је одбио борбу са званичним изазивачем Вјачеславом Глазковом због реванша са Украјинцем.

Фјури је 28. новембра прекинуо Кличков низ од 18. узастопних одбрана титуле првака света од 2004. године.

"Наш изазивач је био Глазков, али је Фјури потписао клаузулу о реваншу са Кличком, па му је одузет појас", потврдио је одузимање ИБФ појаса Британцу челник ове асосцијације Линдзи Такер.

Тако ће се 31-годишњи Глазков борити са Чарлсом Мартином за првака света у ИБФ верзији следеће године.

Фјури ће нови окршај са Украјинцем дочекати са три појаса, у WБА, WБО и ИБО верзијама, док је WБЦ у власништву Американца Деонтеја Вајлдера.

Самопрозвани "краљ цигана" је од победе над кличком у центру пажње због контроверзних изјава у вези са хомосексуалцима и женама, те критике абортуса.

"Тајсон Фјури воли своје ближње, не мрзи никога", рекао је Фјури након што је жестоко критикован због изјаве да "је најбоље место за жене у кухињи и на леђима".

Кличко је недавно изјавио да ће размислити о очекиваном реваншу следећег лета, а Фјури је истакао да је могућ само на лондонском Вемблију.

Коментари / 0

Оставите коментар