Fjuriju oduzet pojas!

Novi svetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri ostao je bez jednog od četiri pojasa koje je osvojio pobedom nad Vladimirom Kličkom.

Ostali sportovi 10.12.2015 | 10:20
Fjuriju oduzet pojas!

Britancu je oduzet IBF pojas jer je odbio borbu sa zvaničnim izazivačem Vjačeslavom Glazkovom zbog revanša sa Ukrajincem.

Fjuri je 28. novembra prekinuo Kličkov niz od 18. uzastopnih odbrana titule prvaka sveta od 2004. godine.

"Naš izazivač je bio Glazkov, ali je Fjuri potpisao klauzulu o revanšu sa Kličkom, pa mu je oduzet pojas", potvrdio je oduzimanje IBF pojasa Britancu čelnik ove asoscijacije Lindzi Taker.

Tako će se 31-godišnji Glazkov boriti sa Čarlsom Martinom za prvaka sveta u IBF verziji sledeće godine.

Fjuri će novi okršaj sa Ukrajincem dočekati sa tri pojasa, u WBA, WBO i IBO verzijama, dok je WBC u vlasništvu Amerikanca Deonteja Vajldera.

Samoprozvani "kralj cigana" je od pobede nad kličkom u centru pažnje zbog kontroverznih izjava u vezi sa homoseksualcima i ženama, te kritike abortusa.

"Tajson Fjuri voli svoje bližnje, ne mrzi nikoga", rekao je Fjuri nakon što je žestoko kritikovan zbog izjave da "je najbolje mesto za žene u kuhinji i na leđima".

Kličko je nedavno izjavio da će razmisliti o očekivanom revanšu sledećeg leta, a Fjuri je istakao da je moguć samo na londonskom Vembliju.

Komentari / 0

Ostavite komentar