Кутију отворити пред стручњацима

Руски председник Владимир Путин наложио је да црна кутија из авиона који су обориле турске снаге буде отворена искључиво у присуству међународних стручњака.

Свијет 09.12.2015 | 07:00
Кутију отворити пред стручњацима

"Што се тиче црне кутије, сада ћемо је погледати. Јесу ли је отварали?", питао је Путин на састанку с министром одбране Сергејом Шојгуом, пренео је Спутњик.

Путин је затим замолио да се кутија још не отвара.

"Отворите је само заједно с иностраним стручњацима, све треба пажљиво забележити", наложио је председник Русије.

Дешифровање података циз рне кутије бомбардера сухој-24 помоћи ће да се одреди тачна путања његовог кретања, где се налазио у моменту када је срушен, где му је тачно нанет "издајнички ударац", изјавио је Путин.

"Колико разумем, црна кутија ће нам омогућити да прецизно сагледамо целу путању кретања СУ-24 од тренутка његовог полетања до момента када је пао: брзина, висина, сва окретања током лета", рекао је Путин.

Шојгу је руском председнику рекао да је руска војска активно радила на територији на којој се налазе борци који су убили руског пилота.

Он је додао да су захваљујући том раду, те територије ослободиле снаге за специјалне операције и специјалци сиријске армије за потрагу за пилотима.

"Сиријска војска је истражујући ову територију пронашла место на које је пао наш авион", рекао је Шојгу.

Према речима министра, терористи су енергично бежали с те територије.

"Ништа нису успели да скину с авиона и пронађена је црна кутија, коју смо донели, и овде желим да вам је покажем", рекао је Шојгу.

Извор: Б92

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мејо

09.12.2015 07:43

Замислите авионе НАТО-а да лете поред руске границе, рецимо у Украјини и бомбардују у том подручју. Русија би ћутала. Би, али у рцуку. Није битно је ли на територији, или одмах поред. Прелет је питање неколико секунди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

09.12.2015 09:16

МЕЈО, ТУЊО, ЗУМБА НЕ БРИНИТЕ! Русима није свеједно због подмуклог турског напада и мучког обарања њиховог авиона и беспотребне погибије једнога пилота али због тога ЦМИЗДРЕ МУСЛИМАНИ попут вас а не Руси!

Name

Ре Михаило Микић

09.12.2015 18:56

Ма дечко 'ајде о'лади. Шта оно бијаше Путнико Мали недавно с црном кутијом и резултатом међународне ове или оне истраге по питању срушеног холандског авиона у Украјини при чему изгинуше преко 200 недужних путника, цивила. 'ајд нам кажи среће ти, бит ће ти лакше. Само полако, немој да истрчаваш пред руду.

Name

Туњо

09.12.2015 07:47

Пред којим међународним стручњацима? Да то нису стручњаци из Кубе, Венецуеле, Сјеверне Кореје, Бјелорусије, пошто су и они међународни стручњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.12.2015 08:33

Заборавио си нашег струцњака Додика без њега неће моћи .

Name

Сноуден

09.12.2015 08:34

Где си Мејо Исиловцу стари!Па руси су тамо у војној операцији против гована и монструма али је турска полазала да су они огромна подрска ИСИЛУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

09.12.2015 08:54

Знаци јос увијек цмиздре.Јој рекламе...откад се то за јавност преноси то сто Путин говори са министром одбране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мејо

09.12.2015 14:51

Па гдје си ти буздовану брадати смрдис на Исил као клозет

ОДГОВОРИТЕ