Kutiju otvoriti pred stručnjacima

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da crna kutija iz aviona koji su oborile turske snage bude otvorena isključivo u prisustvu međunarodnih stručnjaka.

Svijet 09.12.2015 | 07:00
Kutiju otvoriti pred stručnjacima

"Što se tiče crne kutije, sada ćemo je pogledati. Jesu li je otvarali?", pitao je Putin na sastanku s ministrom odbrane Sergejom Šojguom, preneo je Sputnjik.

Putin je zatim zamolio da se kutija još ne otvara.

"Otvorite je samo zajedno s inostranim stručnjacima, sve treba pažljivo zabeležiti", naložio je predsednik Rusije.

Dešifrovanje podataka ciz rne kutije bombardera suhoj-24 pomoći će da se odredi tačna putanja njegovog kretanja, gde se nalazio u momentu kada je srušen, gde mu je tačno nanet "izdajnički udarac", izjavio je Putin.

"Koliko razumem, crna kutija će nam omogućiti da precizno sagledamo celu putanju kretanja SU-24 od trenutka njegovog poletanja do momenta kada je pao: brzina, visina, sva okretanja tokom leta", rekao je Putin.

Šojgu je ruskom predsedniku rekao da je ruska vojska aktivno radila na teritoriji na kojoj se nalaze borci koji su ubili ruskog pilota.

On je dodao da su zahvaljujući tom radu, te teritorije oslobodile snage za specijalne operacije i specijalci sirijske armije za potragu za pilotima.

"Sirijska vojska je istražujući ovu teritoriju pronašla mesto na koje je pao naš avion", rekao je Šojgu.

Prema rečima ministra, teroristi su energično bežali s te teritorije.

"Ništa nisu uspeli da skinu s aviona i pronađena je crna kutija, koju smo doneli, i ovde želim da vam je pokažem", rekao je Šojgu.

Izvor: B92

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mejo

09.12.2015 08:43

Zamislite avione NATO-a da lete pored ruske granice, recimo u Ukrajini i bombarduju u tom području. Rusija bi ćutala. Bi, ali u rcuku. Nije bitno je li na teritoriji, ili odmah pored. Prelet je pitanje nekoliko sekundi.

ODGOVORITE
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

09.12.2015 10:16

МЕЈО, ТУЊО, ЗУМБА НЕ БРИНИТЕ! Русима није свeједно због подмуклог турског напада и мучког обарања њиховог авиона и беспотребне погибије једнога пилота али због тога ЦМИЗДРЕ МУСЛИМАНИ попут вас а не Руси!

Name

Re Mihailo Mikić

09.12.2015 19:56

Ma dečko 'ajde o'ladi. Šta ono bijaše Putniko Mali nedavno s crnom kutijom i rezultatom međunarodne ove ili one istrage po pitanju srušenog holandskog aviona u Ukrajini pri čemu izginuše preko 200 nedužnih putnika, civila. 'ajd nam kaži sreće ti, bit će ti lakše. Samo polako, nemoj da istrčavaš pred rudu.

Name

Tunjo

09.12.2015 08:47

Pred kojim međunarodnim stručnjacima? Da to nisu stručnjaci iz Kube, Venecuele, Sjeverne Koreje, Bjelorusije, pošto su i oni međunarodni stručnjaci.

ODGOVORITE
Name

Re

09.12.2015 09:33

Zaboravio si našeg strucnjaka Dodika bez njega neće moći .

Name

Snouden

09.12.2015 09:34

Gde si Mejo Isilovcu stari!Pa rusi su tamo u vojnoj operaciji protiv govana i monstruma ali je turska polazala da su oni ogromna podrska ISILU!

ODGOVORITE
Name

zumba

09.12.2015 09:54

Znaci jos uvijek cmizdre.Joj reklame...otkad se to za javnost prenosi to sto Putin govori sa ministrom odbrane...

ODGOVORITE
Name

Re mejo

09.12.2015 15:51

Pa gdje si ti buzdovanu bradati smrdis na Isil kao klozet

ODGOVORITE