СП: Други пораз Српкиња - Данкиње прејаке!

Рукометашице Србије поражене су у трећем колу на Светском првенству, а овога пута боља од Србије била је селекција домаћина, Данска - 29:20 (13:12). Рукометашице Црне Горе на импресиван начин су стигле до друге победе на Светском првенству у Данској.

Остали спортови 08.12.2015 | 23:30
СП: Други пораз Српкиња - Данкиње прејаке!

Од самог старта меча наше рукометашице су у минусу иако су повеле у првом минуту голом Лишчевићеве, Данска је преокренула.

Најрасположенија на почетку меча била је играчица домаћих, Јоргенсен која је постигла три поготка.

Данкиње су одржавале предност од два гола, а Јоргенсенова је правила велике проблеме нашој одбрани. Она је од првих шест погодака своје репрезентације дала четири и то без промашаја.

Србија је промашила неколико зицера, а Данска је то искористила и дошла до предности 8:5 у 14. минуту. Ипак, три минута касније наше девојке долазе до изједначења, пошто је сјајан посао радила Јована Рисовић на голу.

Пред сам крај првог полувремена домаћа репрезентација се опет одлепила на плус три (10:7), али наше девојке су одиграле храбро до краја па су на паузу отишле само са голом заостатка 13:12.

Кренуле су наше рукометашице јако у другом полувремену и имале шансу да чак и поведу. Међутим, поред играчице више за Српкиње - Данска је са два гола повела са 16:13.

До 40. минута као де је одлучен меч пошто су Данкиње уз добру игру, али и малу помоћ судија стигле до 23:17.

У 50. минуту Данска је стигла до +8 (25:17), па је до краја утакмице рутински одрадила посао.

Наредни меч наше репрезентативке играју у среду са селекцијом Јапана од 18.30.

Србију је предводила Кристина Лишчевић са пет голова, док је један мање постигла Катарина Крпеж.

У селекцији Данске истакла се Лина Јоргенсен са седам, док је шест постигла Ана Грете Норгард.

Рукометашице Црне Горе на импресиван начин су стигле до друге победе на Светском првенству у Данској.

Црногорке су декласирале Мађарску 31:15, наневши први пораз директном ривалу за прво место.

Нашег јужног суседа предводио је трио Катарина Булатовић, Милена Раичевић, Мајда Мехмедовић са по шест голова, док је четири дала Ђурђина Јауковић.

У групи Б Пољска је савладала Кину 29:24 и вероватно обезбедила другу фазу, Францускје је фантастичном одбраном савладала Аргентину 20:12 за прво место у групи Ц, док је Шпанија лако добила Румунију 26:18 за други тријумф у групи Д.

У првим мечевима дана победе су забележиле Русија, Јужна Кореја, Ангола и Јапан.

Рукометашице Русије забележиле су трећу узастопну победу на Светском првенству у Данској.

Рускиње су у прва три меча постигле тачно 99 голова, 33 по утакмици, а након тешких изазова против Норвешке и Шпаније, најлакши посао су имале против Порторика.

"Зборнаја" је декласирала латиноамеричког ривала са 45:18 у трећем колу групе Д. Блистао је трио Кузњецова, Аткова, Илина са по шест голова, док су по пет постигли Сена, Марењикова и Черновенкова.

Убедљива у уторак била је и Јужна Кореја против Конга са 35:17, уз осам погодака Су-мин Чои, а Ангола је савладала Кубу 38:23.

У групи у којој је и Србија, у дербију зачеља Јапанке су савладале Тунижанке 31:21, а девет голова дала је Нозоми Хара.

Коментари / 0

Оставите коментар