SP: Drugi poraz Srpkinja - Dankinje prejake!

Rukometašice Srbije poražene su u trećem kolu na Svetskom prvenstvu, a ovoga puta bolja od Srbije bila je selekcija domaćina, Danska - 29:20 (13:12). Rukometašice Crne Gore na impresivan način su stigle do druge pobede na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Ostali sportovi 08.12.2015 | 23:30
SP: Drugi poraz Srpkinja - Dankinje prejake!

Od samog starta meča naše rukometašice su u minusu iako su povele u prvom minutu golom Liščevićeve, Danska je preokrenula.

Najraspoloženija na početku meča bila je igračica domaćih, Jorgensen koja je postigla tri pogotka.

Dankinje su održavale prednost od dva gola, a Jorgensenova je pravila velike probleme našoj odbrani. Ona je od prvih šest pogodaka svoje reprezentacije dala četiri i to bez promašaja.

Srbija je promašila nekoliko zicera, a Danska je to iskoristila i došla do prednosti 8:5 u 14. minutu. Ipak, tri minuta kasnije naše devojke dolaze do izjednačenja, pošto je sjajan posao radila Jovana Risović na golu.

Pred sam kraj prvog poluvremena domaća reprezentacija se opet odlepila na plus tri (10:7), ali naše devojke su odigrale hrabro do kraja pa su na pauzu otišle samo sa golom zaostatka 13:12.

Krenule su naše rukometašice jako u drugom poluvremenu i imale šansu da čak i povedu. Međutim, pored igračice više za Srpkinje - Danska je sa dva gola povela sa 16:13.

Do 40. minuta kao de je odlučen meč pošto su Dankinje uz dobru igru, ali i malu pomoć sudija stigle do 23:17.

U 50. minutu Danska je stigla do +8 (25:17), pa je do kraja utakmice rutinski odradila posao.

Naredni meč naše reprezentativke igraju u sredu sa selekcijom Japana od 18.30.

Srbiju je predvodila Kristina Liščević sa pet golova, dok je jedan manje postigla Katarina Krpež.

U selekciji Danske istakla se Lina Jorgensen sa sedam, dok je šest postigla Ana Grete Norgard.

Rukometašice Crne Gore na impresivan način su stigle do druge pobede na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Crnogorke su deklasirale Mađarsku 31:15, nanevši prvi poraz direktnom rivalu za prvo mesto.

Našeg južnog suseda predvodio je trio Katarina Bulatović, Milena Raičević, Majda Mehmedović sa po šest golova, dok je četiri dala Đurđina Jauković.

U grupi B Poljska je savladala Kinu 29:24 i verovatno obezbedila drugu fazu, Francuskje je fantastičnom odbranom savladala Argentinu 20:12 za prvo mesto u grupi C, dok je Španija lako dobila Rumuniju 26:18 za drugi trijumf u grupi D.

U prvim mečevima dana pobede su zabeležile Rusija, Južna Koreja, Angola i Japan.

Rukometašice Rusije zabeležile su treću uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Ruskinje su u prva tri meča postigle tačno 99 golova, 33 po utakmici, a nakon teških izazova protiv Norveške i Španije, najlakši posao su imale protiv Portorika.

"Zbornaja" je deklasirala latinoameričkog rivala sa 45:18 u trećem kolu grupe D. Blistao je trio Kuznjecova, Atkova, Ilina sa po šest golova, dok su po pet postigli Sena, Marenjikova i Černovenkova.

Ubedljiva u utorak bila je i Južna Koreja protiv Konga sa 35:17, uz osam pogodaka Su-min Čoi, a Angola je savladala Kubu 38:23.

U grupi u kojoj je i Srbija, u derbiju začelja Japanke su savladale Tunižanke 31:21, a devet golova dala je Nozomi Hara.

Komentari / 0

Ostavite komentar