Барселонина главна мисија је куповина “дуге цијеви”!

Кардозо, Негредо, Соријано и гомила старих лисаца! Тренер Луис Енрике не одустаје од намере да у јануару доведе голгетера који ће имати сличну улогу као некада Хенрик Ларсон.

Фудбал 11.12.2015 | 23:00
Барселонина главна мисија је куповина “дуге цијеви”!

Барселона демонстрира силу ове јесени, а прејаки сатав Каталонаца ће од јануара бити јачи за летошња појачања Алекса Видала и Арду Турана који су још летос потписали уговоре и тренирају са екипом од тада, али ће право да заиграју стећи тек од 1. јануара када клубу истиче суспензија о регистрацији нових играча. Међутим, стартег Луис Енрике инсистира на још једном појачању.

Барселонин стратег је пред управу као приоритет јануарског прелазног рока поставио довођење класичног голгетера који стилом одступа од оног што тренутно има на располагању. Нешто слично као што је Хенрик Ларсон био у време тренерског манадата Франка Рајкарда. Енрике тражи “дугу деветку”, односно голгетера предатора који ће узлазити са клупе и бити сидраш у противничком шесанестерцу што би Барселони дало другу димензију у одлучујућим пролећним биткама када буде морала да разбија бункере ривала.

Гомила имена је до сада повезивана са том улогом у Барселони. Од Дирка Кајта, преко Робина ван Персија до Александреа Пата. То су имена на којима је инсистирала управа клупа, али Енрике не жели такав тип играча и има своје жеље. На његовом списку Ђонатан Соријано, Алваро Негредо и Оскар Кардозо. Један од њих тројице би задовољио апетитие Барселониног тренера.

Соријано је дете клуба, а већ годинама решета мреже у Ред Бул Салцбургу. Ипак, Аустрију је превазишао, а ове сезоне је имао и неспоразуме с тренером. Вероватно би пешке дошао у матични клуб ако би стигао позив и ако би се два клуба договорила.

Алваро Негредо је такође реална опција с обзиром да је у немилости у Валенсији и да навијачи инсистирају на његовом одласку са Местаље, а доста тога зависи од става новог тренера Герија Невила. Ако Енглез нешто не промени, Негредо је на трансфер листи у јануару, а Барса чека такву прилику.

Могуће решње и искусни Парагвајац Оскар Кардозо који се и за време играња у Бенфики помињао као Барсино могуће појачање. Тренутно игра у труском Трабзону и у доброј је форми, а ветар у леђа трансферу може да буде финансијска криза у Трабзону због које најбољи играчи полако напуштају клуба са Црног мора.

У међувремену, каталонски Мундо депортиво се нашироко бавио овом тиму и сатсавио листу од још потенцијалних кандидата за место “дуге деветке” у Барселони на листу су. Мирослав Клосе, Марио Гомез, Антонио Ди Натале, Лука Тони, Димитар Бербатов, Клаудио Пизаро, Фернандо Кавенаги, Марко Рубен, Марк Јанко, Пауло Гереро, Данијел Освалдо, Дијего Форлан и Дијего Милито. неки од њих су прилично нереални циљеви. Тони, Форлан и Ди Натале су најавили крај каријере наредног лета. Дијего Милито је синоћ обрадовао навијаче Расинга обећањем да ће остати још шест месеци због Копа Либертадорес, Освалдо је све договорио око повратка у Боку Јуниорс, Пато је на мети Борусије, Ливерпула, Фиорентине и Вест Хема, Гомез је блиндиран јаким уговором у Бешикташу, Јанко ипак није калибар за Барсу…

Соријано, Негредо и Кардозо остају као најреалније опције.

Коментари / 0

Оставите коментар