Barselonina glavna misija je kupovina “duge cijevi”!

Kardozo, Negredo, Sorijano i gomila starih lisaca! Trener Luis Enrike ne odustaje od namere da u januaru dovede golgetera koji će imati sličnu ulogu kao nekada Henrik Larson.

Fudbal 11.12.2015 | 23:00
Barselonina glavna misija je kupovina “duge cijevi”!

Barselona demonstrira silu ove jeseni, a prejaki satav Katalonaca će od januara biti jači za letošnja pojačanja Aleksa Vidala i Ardu Turana koji su još letos potpisali ugovore i treniraju sa ekipom od tada, ali će pravo da zaigraju steći tek od 1. januara kada klubu ističe suspenzija o registraciji novih igrača. Međutim, starteg Luis Enrike insistira na još jednom pojačanju.

Barselonin strateg je pred upravu kao prioritet januarskog prelaznog roka postavio dovođenje klasičnog golgetera koji stilom odstupa od onog što trenutno ima na raspolaganju. Nešto slično kao što je Henrik Larson bio u vreme trenerskog manadata Franka Rajkarda. Enrike traži “dugu devetku”, odnosno golgetera predatora koji će uzlaziti sa klupe i biti sidraš u protivničkom šesanestercu što bi Barseloni dalo drugu dimenziju u odlučujućim prolećnim bitkama kada bude morala da razbija bunkere rivala.

Gomila imena je do sada povezivana sa tom ulogom u Barseloni. Od Dirka Kajta, preko Robina van Persija do Aleksandrea Pata. To su imena na kojima je insistirala uprava klupa, ali Enrike ne želi takav tip igrača i ima svoje želje. Na njegovom spisku Đonatan Sorijano, Alvaro Negredo i Oskar Kardozo. Jedan od njih trojice bi zadovoljio apetitie Barseloninog trenera.

Sorijano je dete kluba, a već godinama rešeta mreže u Red Bul Salcburgu. Ipak, Austriju je prevazišao, a ove sezone je imao i nesporazume s trenerom. Verovatno bi peške došao u matični klub ako bi stigao poziv i ako bi se dva kluba dogovorila.

Alvaro Negredo je takođe realna opcija s obzirom da je u nemilosti u Valensiji i da navijači insistiraju na njegovom odlasku sa Mestalje, a dosta toga zavisi od stava novog trenera Gerija Nevila. Ako Englez nešto ne promeni, Negredo je na transfer listi u januaru, a Barsa čeka takvu priliku.

Moguće rešnje i iskusni Paragvajac Oskar Kardozo koji se i za vreme igranja u Benfiki pominjao kao Barsino moguće pojačanje. Trenutno igra u truskom Trabzonu i u dobroj je formi, a vetar u leđa transferu može da bude finansijska kriza u Trabzonu zbog koje najbolji igrači polako napuštaju kluba sa Crnog mora.

U međuvremenu, katalonski Mundo deportivo se naširoko bavio ovom timu i satsavio listu od još potencijalnih kandidata za mesto “duge devetke” u Barseloni na listu su. Miroslav Klose, Mario Gomez, Antonio Di Natale, Luka Toni, Dimitar Berbatov, Klaudio Pizaro, Fernando Kavenagi, Marko Ruben, Mark Janko, Paulo Gerero, Danijel Osvaldo, Dijego Forlan i Dijego Milito. neki od njih su prilično nerealni ciljevi. Toni, Forlan i Di Natale su najavili kraj karijere narednog leta. Dijego Milito je sinoć obradovao navijače Rasinga obećanjem da će ostati još šest meseci zbog Kopa Libertadores, Osvaldo je sve dogovorio oko povratka u Boku Juniors, Pato je na meti Borusije, Liverpula, Fiorentine i Vest Hema, Gomez je blindiran jakim ugovorom u Bešiktašu, Janko ipak nije kalibar za Barsu…

Sorijano, Negredo i Kardozo ostaju kao najrealnije opcije.

Komentari / 0

Ostavite komentar