Шалке отпустио Михиног новог плејмејкера!

Миха неће морати више да се нервира због лоших игара Кеисукеа Хонде, већ од 1. јануара имаће на располагању Кевина Принса Боатенга, али да ли ће с њим нестати и проблеми?

Фудбал 09.12.2015 | 19:20
Шалке отпустио Михиног новог плејмејкера!

Херта, Тотенхем, Борусија Дортмунд, Портсмут, Милан, Шалке – па опет Милан!

Контроверзни везни фудбалер и бивши репрезентативац Гане, Кевин Принс Боатенг, успео је да раскине уговор са Шалкеом како би издејствовао повратак у Милан из ког је 2013. године побегао незадовољан расизмом који је тињао на италијанским трибинама.

Ипак, након што је у првој сезони одиграо 35, а у другој, уз бројне проблеме, свађе, казне и изостанке само 13 утакмица за Шалке, схватио је да му је можда боље да, ипак, зарађује хлеб у Италији, а на све то потребан је нашем тренеру Синиши Михајловићу који је разочаран играма Кеисукеа Хонде.

Боатенг ће сада моћи званично да потпише за "росонере" са којима је увелико тренирао чекајући крај пријатељства са Шалкеом, за који није забележио ниједан наступ од 11. маја ове године, када је заједно са Сиднијем Семом и Марком Хегером суспендован због недовољног залагања на утакмицама, а све после пораза од Келна.

Милан је на Боаетнгу зарадио десет милиона евра, а добио га две и по године касније за нула евра. Михајловић ће на офанзивног везисту, који је у првом боравку на "Сан Сиру" одиграо 100 утакмица и дао 17 голова, моћи да рачуна од 1. јануара наредне године.

Боатенг, рођен у Немачкој попут његовог полубрата Џерома Боатенга, играча Бајерна из Минхена, за Херту је одиграо 53 утакмице и дао пет голова од 2005. до 2007, потом је у сезони 2007/08 наступио за Тотенхем само 21 пут, без гола, пре него што су га "певци" проследили Борусији Дортмунд на позајмицу у сезони 2008/09, где се такође није снашао, па се после само 11 наступа у жуто-црном дресу вратио у Енглеску, али у Портсмут.

Одиграо је 27 мечева и дао пет голова за Портсмут, пре његовог банкрота, после чега је кратко био члан Ђенове, за коју никада није заиграо, већ је истог лета, 2010. године, прослеђен Милану, у ком је играо најбољи фудбал у каријери.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бл

09.12.2015 18:59

Сад ће се намирит на расисту.

ОДГОВОРИТЕ