Šalke otpustio Mihinog novog plejmejkera!

Miha neće morati više da se nervira zbog loših igara Keisukea Honde, već od 1. januara imaće na raspolaganju Kevina Prinsa Boatenga, ali da li će s njim nestati i problemi?

Fudbal 09.12.2015 | 19:20
Šalke otpustio Mihinog novog plejmejkera!

Herta, Totenhem, Borusija Dortmund, Portsmut, Milan, Šalke – pa opet Milan!

Kontroverzni vezni fudbaler i bivši reprezentativac Gane, Kevin Prins Boateng, uspeo je da raskine ugovor sa Šalkeom kako bi izdejstvovao povratak u Milan iz kog je 2013. godine pobegao nezadovoljan rasizmom koji je tinjao na italijanskim tribinama.

Ipak, nakon što je u prvoj sezoni odigrao 35, a u drugoj, uz brojne probleme, svađe, kazne i izostanke samo 13 utakmica za Šalke, shvatio je da mu je možda bolje da, ipak, zarađuje hleb u Italiji, a na sve to potreban je našem treneru Siniši Mihajloviću koji je razočaran igrama Keisukea Honde.

Boateng će sada moći zvanično da potpiše za "rosonere" sa kojima je uveliko trenirao čekajući kraj prijateljstva sa Šalkeom, za koji nije zabeležio nijedan nastup od 11. maja ove godine, kada je zajedno sa Sidnijem Semom i Markom Hegerom suspendovan zbog nedovoljnog zalaganja na utakmicama, a sve posle poraza od Kelna.

Milan je na Boaetngu zaradio deset miliona evra, a dobio ga dve i po godine kasnije za nula evra. Mihajlović će na ofanzivnog vezistu, koji je u prvom boravku na "San Siru" odigrao 100 utakmica i dao 17 golova, moći da računa od 1. januara naredne godine.

Boateng, rođen u Nemačkoj poput njegovog polubrata Džeroma Boatenga, igrača Bajerna iz Minhena, za Hertu je odigrao 53 utakmice i dao pet golova od 2005. do 2007, potom je u sezoni 2007/08 nastupio za Totenhem samo 21 put, bez gola, pre nego što su ga "pevci" prosledili Borusiji Dortmund na pozajmicu u sezoni 2008/09, gde se takođe nije snašao, pa se posle samo 11 nastupa u žuto-crnom dresu vratio u Englesku, ali u Portsmut.

Odigrao je 27 mečeva i dao pet golova za Portsmut, pre njegovog bankrota, posle čega je kratko bio član Đenove, za koju nikada nije zaigrao, već je istog leta, 2010. godine, prosleđen Milanu, u kom je igrao najbolji fudbal u karijeri.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bl

09.12.2015 18:59

Sad će se namirit na rasistu.

ODGOVORITE