Грчки фудбалери од наредне седмице у штрајку!

Грчки фудбалери ће од наредне недеље ступити у штрајк на неодређено време!

Фудбал 10.12.2015 | 10:00
Грчки фудбалери од наредне седмице у штрајку!

Они су се на овакву одлуку одлучили пошто Фудбалски савез (ХПО) и челници прве две лиге – Супер лиге и Фудбалске лиге нису испунили договор око оснивања фонда за помоћ фудбалерима.

Како је саопштило Удружење грчких професионалних фудбалера (ПСАП), Фудбалски савез и челници две лиге нису испунили договор од пре две године да се оснује посебан фонд за исплату накнада играчима који напусте клубове у финансијским тешкоћама.

Клубови Ники Волос и ОФИ са Крита су прошле сезоне избачени из прве лиге Грчке због финансијских проблема, а многи играчи су напустили те клубове јер месецима нису добијали плате.

"Играчи су били приморани да иду изван граница толеранције и стрпљења, уморни су од слушања обећања", наводи се у саопштењу ПСАП.

Штрајк ће почети у утакмицама трећег кола Купа, које би требало да се играју од 15. до 17. децембра и наставиће се за викенд од 19. до 21. децембра у Супер лиги и другој лиги.

"Не постоји други начин да покушамо да очувамо нашу професионалну, економску, спортску и материјалну егзистенцију. Не тражимо ништа друго већ да се активира механизам који је договорен пре две године. Не тражимо ништа друго од онога на шта имамо право", наводи се у саопштењу ПСАП.

Коментари / 0

Оставите коментар