Grčki fudbaleri od naredne sedmice u štrajku!

Grčki fudbaleri će od naredne nedelje stupiti u štrajk na neodređeno vreme!

Fudbal 10.12.2015 | 10:00
Grčki fudbaleri od naredne sedmice u štrajku!

Oni su se na ovakvu odluku odlučili pošto Fudbalski savez (HPO) i čelnici prve dve lige – Super lige i Fudbalske lige nisu ispunili dogovor oko osnivanja fonda za pomoć fudbalerima.

Kako je saopštilo Udruženje grčkih profesionalnih fudbalera (PSAP), Fudbalski savez i čelnici dve lige nisu ispunili dogovor od pre dve godine da se osnuje poseban fond za isplatu naknada igračima koji napuste klubove u finansijskim teškoćama.

Klubovi Niki Volos i OFI sa Krita su prošle sezone izbačeni iz prve lige Grčke zbog finansijskih problema, a mnogi igrači su napustili te klubove jer mesecima nisu dobijali plate.

"Igrači su bili primorani da idu izvan granica tolerancije i strpljenja, umorni su od slušanja obećanja", navodi se u saopštenju PSAP.

Štrajk će početi u utakmicama trećeg kola Kupa, koje bi trebalo da se igraju od 15. do 17. decembra i nastaviće se za vikend od 19. do 21. decembra u Super ligi i drugoj ligi.

"Ne postoji drugi način da pokušamo da očuvamo našu profesionalnu, ekonomsku, sportsku i materijalnu egzistenciju. Ne tražimo ništa drugo već da se aktivira mehanizam koji je dogovoren pre dve godine. Ne tražimo ništa drugo od onoga na šta imamo pravo", navodi se u saopštenju PSAP.

Komentari / 0

Ostavite komentar