Ана о 2008.: Жељела сам да побјегнем од свега...!

Ана Ивановић каже да јој није пријало што је доспела у центар пажње после освајања Ролан Гароса 2008. године и да је тада мало изгубила страст за тенисом.

Тенис 09.12.2015 | 12:20
Ана о 2008.: Жељела сам да побјегнем од свега...!

Ана је у размаку од осам месеци играла три Грен слем финала, попела се на прво место на листи, а онда је уследио пад.

“До тог тренутка уживала сам у тенису, за мене је то била игра. Онда сам одједном почела да се мучим, дошао је притисак и тенис ми је постао више као посао. Страсти је нестало јер сам само радила и радила и желела да играм и играм. Било је ми је потребно времена да се вратим томе да поново уживам у тенису“, рекла је Ана у интервјуу за Тимес оф Индиа и додала је:

“Још један од разлога јесте што сам веома стидљива особа, а била само још стидљивија када сам била млађа. Било ми је веома чудно што сам се нашла у центру пажње, није ми то уопште пријало и желела сам да побегнем од свега тога. Неко време сам била изгубљена, али драго ми је што увек имам породицу и пријатеље који ме подржавају без обзира на све“.

Откад је освојила Ролан Гарос, Ана је још само једном била у полуфиналу Грен слем турнира, баш у Паризу ове године.

“Волела бих да освојим још један ГС трофеј – већ имам један, била сам и прва на свету, али људи памте титуле, а не ранг. Било која Грен слем титула била би сјајна, али ако бих могла да бирам, то би били Аустралијан опен и Вимблдон. Олимпијске игре су ми такође велика мотивација, било би сјајно ако бих успела да освојим медаљу за своју земљу“,

На питање колики је утицај на њену каријеру имала Моника Селеш, Ана је одговорила:

“Гледала сам је на телевизији када сам била мала – привукла ме је њена чврста и моћна игра. Упознале смо се, чинила ми се као фина и скромна жена, могло се видети да је добар човек по начину на који се понашала“.

Јеси ли добила неки савет од ње?

“Она је била веома пријатељски настројена, дошла је да разговарамо, али ја сам била сувише посрамљена и ситдљива да бих је питала о својој игри“, закључила је Ивановићева.

Коментари / 0

Оставите коментар