Ana o 2008.: Željela sam da pobjegnem od svega...!

Ana Ivanović kaže da joj nije prijalo što je dospela u centar pažnje posle osvajanja Rolan Garosa 2008. godine i da je tada malo izgubila strast za tenisom.

Tenis 09.12.2015 | 12:20
Ana o 2008.: Željela sam da pobjegnem od svega...!

Ana je u razmaku od osam meseci igrala tri Gren slem finala, popela se na prvo mesto na listi, a onda je usledio pad.

“Do tog trenutka uživala sam u tenisu, za mene je to bila igra. Onda sam odjednom počela da se mučim, došao je pritisak i tenis mi je postao više kao posao. Strasti je nestalo jer sam samo radila i radila i želela da igram i igram. Bilo je mi je potrebno vremena da se vratim tome da ponovo uživam u tenisu“, rekla je Ana u intervjuu za Times of India i dodala je:

“Još jedan od razloga jeste što sam veoma stidljiva osoba, a bila samo još stidljivija kada sam bila mlađa. Bilo mi je veoma čudno što sam se našla u centru pažnje, nije mi to uopšte prijalo i želela sam da pobegnem od svega toga. Neko vreme sam bila izgubljena, ali drago mi je što uvek imam porodicu i prijatelje koji me podržavaju bez obzira na sve“.

Otkad je osvojila Rolan Garos, Ana je još samo jednom bila u polufinalu Gren slem turnira, baš u Parizu ove godine.

“Volela bih da osvojim još jedan GS trofej – već imam jedan, bila sam i prva na svetu, ali ljudi pamte titule, a ne rang. Bilo koja Gren slem titula bila bi sjajna, ali ako bih mogla da biram, to bi bili Australijan open i Vimbldon. Olimpijske igre su mi takođe velika motivacija, bilo bi sjajno ako bih uspela da osvojim medalju za svoju zemlju“,

Na pitanje koliki je uticaj na njenu karijeru imala Monika Seleš, Ana je odgovorila:

“Gledala sam je na televiziji kada sam bila mala – privukla me je njena čvrsta i moćna igra. Upoznale smo se, činila mi se kao fina i skromna žena, moglo se videti da je dobar čovek po načinu na koji se ponašala“.

Jesi li dobila neki savet od nje?

“Ona je bila veoma prijateljski nastrojena, došla je da razgovaramo, ali ja sam bila suviše posramljena i sitdljiva da bih je pitala o svojoj igri“, zaključila je Ivanovićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar