Корупција је у БиХ постала начин живота

Корупција је јадан од највећих проблема у БиХ, сагласни су сви учесници скупа који је данас, у организацији Антикоруптивне мреже БиХ, одржан у Сарајеву. Корупција је постала начин живота и дио система БиХ.

Босна и Херцеговина 08.12.2015 | 22:49
Корупција је у БиХ постала начин живота

"За БиХ је борба против корупције кључно питање, јер корупција утиче на низ ствари у земљи од економског развоја до националне безбједности", истакла је амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак и додала да се морају организовати јавне кампање како би грађанима БиХ објаснили да у развијеним друштвима корупција није нормална и уобичајена појава.

И предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић признаје да у земљи постоји проблем корупције која има врло тешке, дугорочне и разарајуће последице за политичку стабилност и економски развој земље.

Звиздић истиче да је борба против корупције на листи проиритета Савјета министара те да та борба мора бити систематска и институционална, али шеф клуба посланика СДС-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић сматра да је корупција добила институцијонални каракрет у БиХ, јер су у највеће корупционе афере укључени представници власти.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

гастарбеитер

08.12.2015 16:00

Господо, По моме Корупција је нормал појам али проблем је у незнају и нераду оних који требају да спријеце то. Гје су наси струцњаци Др. "Наука" (каквих) наси Економисти а поготово Правници у тим установама. Гдје су наси студенти само це цути јер морају да воле владајуцу странку. Они би морали да буду први да изадју на улице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.12.2015 16:02

Риба смрди од главе! Проблем је што се чисти од репа, а не од те главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИЈЕШНО

08.12.2015 16:20

СМИЈЕШНА ДЕМОКРАТИЈА УВЕДЕНА 1991. ГОДИНЕ. СВЕ СЕ УГУШИЛО У КОРУПЦИЈИ И ЛОПОВЛУКУ И ТО СУ НАМ ПРОДАЛИ КО ВЕЛИКУ ДЕМОКРАТИЈУ. МА БРЕ ГАНГСТЕРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Падрино

08.12.2015 16:51

Мафијашење!

Name

рибизла

08.12.2015 17:18

Корупција је овдје норма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

09.12.2015 08:37

Зеленасење је блази облик за корупцију јер се зна колико ста коста за разлику од зеленаса који вам казу само цифру ултиматум!У БиХ ни једно градјанско или радницко право немозете остварит ако недате кессс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

09.12.2015 10:22

Ништа чудно ни загонетно. Похлепа је природна особина човјека, ограничена једино похлепама других, па зато и постоје закони, прописи, правила, узансе, кодекси..., да ограниче похлепу између људи, да не пада крв. Проблем ескалира када један ојача, један или више њих, створи се дружина, удружење злочиначко. Онда они поклопе све, све присвајају, узимају, отимају, из очију кидају, како то народ вели. Јачи су, границе нема, ни милости, јер похлепа је на сцени. Други нека скапавају, цркавају, или нека се смичу, ако ће да живе и гамижу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

09.12.2015 15:34

Ма о чему расправљати па сви сви,ама баш сви који имало имају могућност,Тужилаштво,Суд,Полициј,Здравство,Катастар исве друге државне службе,нигдје ништа не иде без подмићивања,у противном нема ништа или ти чекај.Примјер када сам добио преко социјалног Бању Слатина прије 3 год.Још ме нису позвали,Не знајући да сам то ја исти од јучер отишао сам и платио,одмах сам истог трена добио све од собе и свега онога што су ме јучер одбили.ДРЖАВО дабогда те нестало ,који ћеш нам ку.ац таква накарарадна.

ОДГОВОРИТЕ