Мандићева: Рио! Напокон!

Најбоља српска теквондоискиња Милица Мандић рекла је да је срећна што се квалификовала за Олимпијске игре у Рију, где ће бранити злато из Лондона.

Остали спортови 09.12.2015 | 11:40
Мандићева: Рио! Напокон!

Мандићева се пласирала на ОИ као 70. члан српског тима, пошто је годину, ипак, завршила на другом месту ранг листе Светске теквондо федерације (WТФ).

"Срећна сам што коначно могу да се прикључим тиму за Рио. Прошле су три напорне године пуне турнира и скупљања поена за ранг листу, а ова ми је била најтежа до сада. Имала сам три повреде које су ми онемогућиле учешће на неким турнирима и отежале пут до квалификација. Последње такмичење није прошло како сам очекивала, али драго ми је да се ова трка завршила. Имамо квоту за Олимпијске игре и завршавам годину као друга на ранг листи. Хвала мом тренеру Јовићу, без кога не бих успела све ово да остварим и целом тиму", рекла је Мандић.

Мандићева је претходног викенда на Гран Прију у Мексику учесће на завршила у првом колу поразом од домаће представнице Марије Еспиносе, коју је победила пре месец дана.

"Моја жеља за њен рођендан да освоји злато и да се задржи на првом месту ренкинга није била услишена овог пута. После сезоне у којој је имала највише повреда у каријери, морам да будем задовољан и срећан директним пласманом у Рио. Сада јој следи одмор до 2. јануара, а после крећемо са припрема за одбрану титуле", рекао је Драган Јовић, тренер Милице Мандић.

У јануару своју визу за ОИ потражиће Тијана Богдановић (до 49 кг), Дамир Фејзић (до 80 кг) и Милош Гладовић (до 58 кг) на Олимпијским европским квалификацијама у Истанбулу.

Коментари / 0

Оставите коментар