Mandićeva: Rio! Napokon!

Najbolja srpska tekvondoiskinja Milica Mandić rekla je da je srećna što se kvalifikovala za Olimpijske igre u Riju, gde će braniti zlato iz Londona.

Ostali sportovi 09.12.2015 | 11:40
Mandićeva: Rio! Napokon!

Mandićeva se plasirala na OI kao 70. član srpskog tima, pošto je godinu, ipak, završila na drugom mestu rang liste Svetske tekvondo federacije (WTF).

"Srećna sam što konačno mogu da se priključim timu za Rio. Prošle su tri naporne godine pune turnira i skupljanja poena za rang listu, a ova mi je bila najteža do sada. Imala sam tri povrede koje su mi onemogućile učešće na nekim turnirima i otežale put do kvalifikacija. Poslednje takmičenje nije prošlo kako sam očekivala, ali drago mi je da se ova trka završila. Imamo kvotu za Olimpijske igre i završavam godinu kao druga na rang listi. Hvala mom treneru Joviću, bez koga ne bih uspela sve ovo da ostvarim i celom timu", rekla je Mandić.

Mandićeva je prethodnog vikenda na Gran Priju u Meksiku učesće na završila u prvom kolu porazom od domaće predstavnice Marije Espinose, koju je pobedila pre mesec dana.

"Moja želja za njen rođendan da osvoji zlato i da se zadrži na prvom mestu renkinga nije bila uslišena ovog puta. Posle sezone u kojoj je imala najviše povreda u karijeri, moram da budem zadovoljan i srećan direktnim plasmanom u Rio. Sada joj sledi odmor do 2. januara, a posle krećemo sa priprema za odbranu titule", rekao je Dragan Jović, trener Milice Mandić.

U januaru svoju vizu za OI potražiće Tijana Bogdanović (do 49 kg), Damir Fejzić (do 80 kg) i Miloš Gladović (do 58 kg) na Olimpijskim evropskim kvalifikacijama u Istanbulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar