Протест новинара испред зграде Владе Србије

Председник НУНС-а Вукашин Обрадовић је изјавио да треба да се запитамо како смо дошли у ту ситуацију да политичари и други, како је рекао, "нама бришу под".

Србија 07.12.2015 | 22:45
Протест новинара испред зграде Владе Србије

Новинари разних медијских кућа окупили су се вечерас испред зграде Владе Србије, протестујући због односа политичара према тој професији и да би подржали новинарку Б92 којој се министар одбране Братислав Гашић непристојно обратио.

Председник НУНС-а Вукашин Обрадовић је изјавио новинарима да треба да се запитамо како смо дошли у ту ситуацију да политичари и други, како је рекао, “нама бришу под”.

Он је такође рекао, коментаришући Гашићеву изјаву, који је новинарки рекао да “воли новинарке које лако клекну“, да је уствари цела новинарска професија на коленима и да треба да се запитамо како смо доспели у такву ситуацију да будемо тако понижени.

На питање зашто су се новинари окупили када је премијер Александар Вучић најавио смену Гашића због тог поступка, Обрадовић је рекао да се не ради само о министру Гашићу, већ о новинарима и новинарству у Србији.

"Треба да се запитамо како смо дошли у ову ситауцију да нам један политичар вређа колегиницу на тако приземан начин који је код нас незабележен", рекао је он, поручивши да и новинари и политичари из овог случаја треба да извуку поуке.

Међу окупљенима су и представници новинарских удружења, као и старији и млађи представници седме силе.

Извор: Телеграф.рс/ Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мики

07.12.2015 21:49

Министар је само огледало Владе , па ти види .

ОДГОВОРИТЕ
Name

То није интелектуалац

07.12.2015 21:51

То никада не би рекао интелектуалац, и ту је разлика између интелектуалца и неинтелектуалца. Нажалост, данас је све срозана, па на државне функције може доћи свако, па и дотицни, а некада то мјесто није могао било ко да заузме, знао се ред. Зато, молимо Бога да се ред врати на овај свијет, јер оде све у неповрат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милки

07.12.2015 22:36

Премијер Србије је за десетку, такав премијер треба БиХ

Name

Михаило Микић

08.12.2015 06:00

Без самопоштовање своје личности и поштовања други, без реда и поретка нема опстанка и напретка!

Name

XXX

08.12.2015 06:51

Па запитајте се како сте дошли у ту ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

08.12.2015 07:42

Да је непристојно и некултурно за једног министра тако несто да изјави то је тацно!Али за много крупније ствари нису смјењивани као сто су корупција и криминалне радње!