Protest novinara ispred zgrade Vlade Srbije

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio da treba da se zapitamo kako smo došli u tu situaciju da političari i drugi, kako je rekao, "nama brišu pod".

Srbija 07.12.2015 | 22:45
Protest novinara ispred zgrade Vlade Srbije

Novinari raznih medijskih kuća okupili su se večeras ispred zgrade Vlade Srbije, protestujući zbog odnosa političara prema toj profesiji i da bi podržali novinarku B92 kojoj se ministar odbrane Bratislav Gašić nepristojno obratio.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio novinarima da treba da se zapitamo kako smo došli u tu situaciju da političari i drugi, kako je rekao, “nama brišu pod”.

On je takođe rekao, komentarišući Gašićevu izjavu, koji je novinarki rekao da “voli novinarke koje lako kleknu“, da je ustvari cela novinarska profesija na kolenima i da treba da se zapitamo kako smo dospeli u takvu situaciju da budemo tako poniženi.

Na pitanje zašto su se novinari okupili kada je premijer Aleksandar Vučić najavio smenu Gašića zbog tog postupka, Obradović je rekao da se ne radi samo o ministru Gašiću, već o novinarima i novinarstvu u Srbiji.

"Treba da se zapitamo kako smo došli u ovu sitauciju da nam jedan političar vređa koleginicu na tako prizeman način koji je kod nas nezabeležen", rekao je on, poručivši da i novinari i političari iz ovog slučaja treba da izvuku pouke.

Među okupljenima su i predstavnici novinarskih udruženja, kao i stariji i mlađi predstavnici sedme sile.

Izvor: Telegraf.rs/ Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Miki

07.12.2015 21:49

Ministar je samo ogledalo Vlade , pa ti vidi .

ODGOVORITE
Name

To nije intelektualac

07.12.2015 21:51

To nikada ne bi rekao intelektualac, i tu je razlika između intelektualca i neintelektualca. Nažalost, danas je sve srozana, pa na državne funkcije može doći svako, pa i doticni, a nekada to mjesto nije mogao bilo ko da zauzme, znao se red. Zato, molimo Boga da se red vrati na ovaj svijet, jer ode sve u nepovrat.

ODGOVORITE
Name

Milki

07.12.2015 22:36

Premijer Srbije je za desetku, takav premijer treba BiH

Name

Михаило Микић

08.12.2015 06:00

Без самопоштовање своје личности и поштовања други, без реда и поретка нема опстанка и напретка!

Name

XXX

08.12.2015 06:51

Pa zapitajte se kako ste došli u tu situaciju.

ODGOVORITE
Name

On

08.12.2015 07:42

Da je nepristojno i nekulturno za jednog ministra tako nesto da izjavi to je tacno!Ali za mnogo krupnije stvari nisu smjenjivani kao sto su korupcija i kriminalne radnje!