Хари Потер њемачког фудбала: Он је очитао лекцију Пепу и Бајерну!

За Андреа Шуберта вероватно нисте чули до овог викенда. Јесу они који воле немачки фудбал и Борусију Менхенгладбах. Управо је овај мало познати 44-годишњи тренер протеклог викенда очитао лекцију Бајерну Пепа Гвардиоле.

Фудбал 08.12.2015 | 22:20
Хари Потер њемачког фудбала: Он је очитао лекцију Пепу и Бајерну!

Шуберт је успео оно што нису бројни славни стручњаци пре њега. Баварска машинерија је без милости рушила све пред собом док није дошла у Менхенгладбах и поражена је са 3:1.

Како се тамо нашао Андре Шуберт, јунак ове приче?

Славни клуб је прошле сезоне подсетио на дане из богате историје и са трећег места се пласирао у Лигу шампиона. Екипа је остала на окупу, отишао је само Макс Крузе, али су резултати у Бундеслиги били испод очекивања. Зато је цех платио тренер Лусијен Фавр после пет везаних првенствених пораза.

На ужарену клупу сео је Шуберт 21. септембра и за кратко време направио чудо у Менхенгладбаху. Зато су га тамошњи медији и назвали Хари Потер немачког фудбала. Као да у рукама има чаробни штапић којим је препородио уздрману екипу и од ње направио моћан тим.

Довољно је рећи да је једини пронашао рецепт ове сезоне у Бундеслиги за Гвардиолу и непоражени Бајерн. Такође, везао је шест победа од старта мандата у Менхенгладбаху и од укупно 15 утакмица само једну је изгубио - и то у Лиги шампиона од Манчестер ситија са 1:2 голом Агуера у судијској надокнади.

- Фудбал је проста ствар. Некада сам правио грешке због нестрпљивости, али сам перфекциониста. Сада сам много позитивнији и смиренији - каже Шуберт.

У играчкој каријери носио је дрес бројних нижелигаша, а на великој сцени никада се није појавио. Што се тиче тренерске каријере, експресно је добио отказ у Санкт Паулију после само седам утакмица на клупи тог тима.

Потом је водио селекцију Немачке узраста до 15 година и млађе категорије у Менхенгладбаху пре него што је добио шансу да заблиста у Бундеслиги. Управо рад са момцима који тек стасавају навео га је на храбар потез - против Бајерна је дао шансу тројици 19-годишњака. Кристенсен, Елведи и Дауда су показатељ да године не играју фудбал, већ знање, квалитет и спортска дрскост.

После лошег почетка, Менхенгладбах се сада попео на треће место Бундеслиге после серије сјајних резултата.

За крај групне фазе Лиге шампиона гостује дужнику Ситију, без шанси да се домогме нокаут рунде, али може да се пресели у Лигу Европе. Држи треће место са пет бодова, док је четврта Севиља са два мање која дочекује Јувентус.

Да ли ће бити наставка европску авантуру или не, одличан фудбал по Шубертовим нотама опет се игра у Менхенгладбаху.

Коментари / 0

Оставите коментар