Шта мислите, за кога је Дунга гласао?!

Селектор Бразила Дунга открио је да је, очекивано, гласао за Нејмара у избору за Златну лопту ове године.

Фудбал 08.12.2015 | 22:00
Шта мислите, за кога је Дунга гласао?!

Дунга је свом сународнику дао глас испред Лионела Месија и Крисијана Роналда и истиче да верује да је направио прави избор тиме што је изабрао капитена свог тима.

Према његовим речима, Роналдо није био довољно константан током ове године, док је Меси много времена провео ван терена због повреде.

Кака је последњи Бразилац који је освојио наградну за најбољег фудбалера године и то је учинио 2007. године, а Меси и Роналдо су доминирали избором у последњих седам година.

Ко је освојио Златну лопту биће познато на гала вечери у Цириху 11. јануара, а Месија многи сматрају за фаворита због ‘трипле круне’ Барселоне и његове улоге на путу до ње. Међутим, Дунга верује да је Нејмарово време дошло јер је и он био део тима који је освојио Лигу шампиона, Примеру и Куп краља.

“Гласао сам за Нејмара. Дошло је време за њега, иако су сва тројица на истом нивоу. Роналдо је прошле године био фантастичан, имао је савршену сезону јер је Реал био у одличној форми. Не могу да кажем да сада не игра добро, али није на истом нивоу као прошле године. Меси је био добар, али се онда победио. Нејмар у овом тренутку просто лети и преузео је улогу вође у тиму. Верујем да је време да добије награду”, истакао је Дунга.

Нејмар је био један од јунака успеха Барселоне, пошто је постигао седам голова у четвртфиналу, полуфиналу и финалу Лиге шампиона. Од почетка ове сезоне постигао је 16 голова на 18 утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар