Криза! Нема новца за данске тенисере, осим за Каролину!

Олимпијски комитет Данске одлучио је да практично укине финансијску подршку Тениској федерацији Данске и да пуну подршку Каролини Вознијацки.

Тенис 08.12.2015 | 21:40
Криза! Нема новца за данске тенисере, осим за Каролину!

За наредну годину предвиђено је да Федерација добије само 20.000 евра за развој младих талената пошто се претходних година он показао веома неуспешно.

Данци верују да би Каролина могла да им донесе медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне сезоне, па су зато у потпуности стали између ње.

Ове године је владајуће тело данског тениса од Комитета добило око 150.000 евра, али је недостатак успеха довео до смањења помоћи.

“Имали смо заједнички циљ са Тениском федерацијом Данске да појачамо рад са талентима од 2009. године и вредно смо радили на томе. Али, нажалост, морамо да нагласимо да заједно нисмо постигли циљ да имамо јуниоре међу десет на свету и сениоре међу најбољих 100. Због тога, морамо да се фокусирамо на Каролинине припреме за Олимпијске игре и нећемо подржавати развој талената наредне године”, истакао је први човек Олимпијског комитета Данске Лоне Хансен.

Вознијацки тренутно држи 17. место на WТА листи, а од сународница најближа јој је Карен Барбат на тек 564. позицији. Међу тенисерима, најбоље пласирани Данац је Фредерик Нилсен на 380. месту АТП листе.

Тенис није једини спорт којем је смањена финансијска подршка за наредну годину, већ је такав случај и са мачевањем, гимнастиком и скијањем. С друге стране, додатна финансијска средства упућена су једрењу, стрељаштву и хокеју на леду.

Коментари / 0

Оставите коментар