Kriza! Nema novca za danske tenisere, osim za Karolinu!

Olimpijski komitet Danske odlučio je da praktično ukine finansijsku podršku Teniskoj federaciji Danske i da punu podršku Karolini Voznijacki.

Tenis 08.12.2015 | 21:40
Kriza! Nema novca za danske tenisere, osim za Karolinu!

Za narednu godinu predviđeno je da Federacija dobije samo 20.000 evra za razvoj mladih talenata pošto se prethodnih godina on pokazao veoma neuspešno.

Danci veruju da bi Karolina mogla da im donese medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne sezone, pa su zato u potpunosti stali između nje.

Ove godine je vladajuće telo danskog tenisa od Komiteta dobilo oko 150.000 evra, ali je nedostatak uspeha doveo do smanjenja pomoći.

“Imali smo zajednički cilj sa Teniskom federacijom Danske da pojačamo rad sa talentima od 2009. godine i vredno smo radili na tome. Ali, nažalost, moramo da naglasimo da zajedno nismo postigli cilj da imamo juniore među deset na svetu i seniore među najboljih 100. Zbog toga, moramo da se fokusiramo na Karolinine pripreme za Olimpijske igre i nećemo podržavati razvoj talenata naredne godine”, istakao je prvi čovek Olimpijskog komiteta Danske Lone Hansen.

Voznijacki trenutno drži 17. mesto na WTA listi, a od sunarodnica najbliža joj je Karen Barbat na tek 564. poziciji. Među teniserima, najbolje plasirani Danac je Frederik Nilsen na 380. mestu ATP liste.

Tenis nije jedini sport kojem je smanjena finansijska podrška za narednu godinu, već je takav slučaj i sa mačevanjem, gimnastikom i skijanjem. S druge strane, dodatna finansijska sredstva upućena su jedrenju, streljaštvu i hokeju na ledu.

Komentari / 0

Ostavite komentar