Већина би радо на пут у непознатом правцу

С обзиром на то да нам се ближи најлуђа ноћ контактирали смо бањалучке туристичке агенције и сазнали све о новогодишњим понудама. Ако још увијек не знате гдје, а желите да путујете, можда се одлучите за неку од наведених дестинација.

Република Српска 07.12.2015 | 19:00
Већина би радо на пут у непознатом правцу

До нове године остало је још двадесетак дана, а судећи према изјавама представника туристичких агенција многи Бањалучани ће најлуђу ноћ прославити ван земље, иако интересовање за путовања није велико као претходних година.

Због већ стандардних економских разлога, додатан пад интересовања представља и забринутост грађана због потенцијалне опасности од све чешћих терористичких напада по европским метрополама.

“Највише пријава имамо за европске дестинације: Милано, Краков, Беч, Праг и Венецију. Ове године организујемо путовања за 23 дестинације, како авионом, тако и аутобусом. За те градове требате издвојити од 169 КМ колико кошта дочек Нове године у Венецији или нпр. 799 КМ ако желите авионом стићи до Истанбула или увијек популарног Амстердама. 295 КМ кошта дочек у Милану, 345 у Кракову или Прагу, 349 у Бечу …”, рекао је за МОНДО Срђан Глигић из агенције “Сол азур”.

“Велики број грађана већ уплаћује путовања за дочек Нове године у Милану јер та популарна понуда обухвата и обилазак два града у Швајцарској. Такође, популаран је и Краков - позната партy дестинација за младе. Због терористичких напада Париз је тотално пропао, имали смо стотињак редовних путника који су у град свјетлости увијек путовали за Нову годину, али су се сада преорјентисали на неке друге дестинације. Људи зову, питају за безбједност током путовања, али не треба да се они брину о томе, ми водимо рачуна о свему јер не желимо ни сами да се доводимо у опасност”, додао је Срђан Глигић.

Грађани нешто “дубљег џепа” у понуди имају и далека путовања.

“Ријеч је о индивидуланим аранжманима за било које мјесто на планети. Организујемо путовања за мање групе за Њујорк, Кубу, Дубаи, Москву, Хонг Конг, Токио, радимо и брачна путовања, као и крстарења Средоземним морем, Пацификом или Медитераном”

Из бањалучке агенције Унис Тоурс стиже занимљива информација. Наиме, велико интересовање грађана влада за вјеровали или не - пут у непознатом правцу!

“Радимо разна групна путовања, а велико интерсовање влада за пут у непознатом правцу на бази три ноћења за које требате издвојити 339 КМ. Загарантовани поласци су за дочек Нове године у Будви на бази 3 ноћења (229КМ). Издвојила бих путовања по планинским центрима на Јахорини, Копаонику, Аустрији, Словенији и Италији, али она нису организована са поласком из Бањалуке, већ је ријеч о индивидуланим путовањима”, рекли су из ове агенције.

“За европске метрополе ове године нема великог интерсовања, претпостављамо због терористичких напада, па су многи грађани одустали. Ми у нашој понуди имамо и далека путовања. Уколико желите да дочекате Нову годину у Занзибару требате издвојити 1260 еура, (ријеч је о понуди на бази седам ноћења), а такође, нудимо путовања на Тајланд, Кубу, као и крстарења”, додају из Унис Тоурса.

“Из године у годину примјетан је тренд раста интересовања за новогодишњим путовањима. Стандардно је присутан интерес за европским метрополама, посебно у градовима који традиционално његују тзв. Божићне догађаје на отвореном, од којих издвајамо Беч, Минхен, Берлин, затим нешто мањи интерес, али свакако незанемарив за Брисел, Будимпешту, Праг, Рим, Амстердам. Међутим, Божићни адвенти/маркети су традиционално везани за германске земље, које одишу бајковитим амбијентом. Све више путника жели бити дио те свечане, романтичне и бајковите атмосфере, дегустирајући традиционалне производе као што је кухано вино, пиво, печено кестење, кромпир и неизвоставне кобасице и перетке. Нашим суграђанима можемо понудити бројне садржаје у наведеним градовима и одговорити на сваки постављен упит, са нагласком на детаље и софистициране услуге које тачно одговарају постављеним захтјевима. Посебно имајући у виду да је туристичка агенција Травел Оффице од ове године постала дио глобалне мреже Луфтханса Цитy Центер, те је ниво услуге подигнут на знатно виши ниво”, казала је Бранка Галић из Травел Оффице агенције.

“Ова сарадња отворила нам је врата тржишту новогодишњих, тзв. ‘цитy бреак’ путовања на глобалном нивоу. Посебно издвајамо бенефите када су у питању смјештајни капацитети, јер смо у могућности да понудимо знатно ниже цијене које нам омогућавају бројни програми лојалности које имамо са хотелима широм Европе на бази сарадње са Луфтханса Цитy Центер агенцијама”, додала је Бранка Галић.

Не заборавите да је најважније Нову годину прославити у добром друштву!

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар