Милеру прогнозирају брз повратак у НБА!

Колумниста сајта "Шериден Хупс" уверен да ће крило Црвене звезде "најкасније на лето" потписати уговор са НБА тимом.

Кошарка 08.12.2015 | 19:00
Милеру прогнозирају брз повратак у НБА!

Добар глас далеко се чује, па су се тако и партије Квинсија Милера у дресу Црвене звезде нашле на "тапету" америчких кошаркашких сајтова.

Ник Гибсон, који је на сајту "Шериден Хупс", бившег новинара ЕСПН Криса Шеридена, задужен за праћење Евролиге, у својој новој колумни анализира НБА потенцијал Хрвата Дарија Шарића из Ефеса, Италијана Никола Мелија из Бамберга и, наравно, Милера.

Као што је познато, момак родом из Чикага у "личној карти" већ има две сезоне у НБА (Денвер) и једну готово у целости проведену у развојној лиги (НБДЛ).

Гибсон је импресиониран Милеровим бројкама у последња четири кола Евролиге (23,5 поена, осам скокова и три блокаде по утакмици, уз 44 одсто погођених тројки) и истиче да се лагани крилни центар "сигурно налази на оку међународних НБА скаута".

У делу текста о Звездином новопеченом лидеру између осталог пише...

"Осим што постиже много поена и добро шутира, Квинсија краси висок ниво активности у одбрани. То га чини другим блокером Евролиге, иза Патрика Јанга из Олимпијакоса... Остаје да се види колико далеко ће ове сезоне успети да одведе Црвену звезду, али кладим се да ћемо га опет видети у НБА лиги - током ове сезоне најраније, наредног лета најкасније", прогнозира Гибсон, који је радио и као међународни скаут Атланта Хокса.

Шансе да Милер оде из Звезде пре краја сезоне су, практично, равне нули, али исто тако није реално да се после оваквих утакмица дуже времена задржи у Европи. Посебно што је за следећу сезону предвиђен драстичан раст играчких примања у НБА.

Али, Милерове игре и позитивне критике које добија у америчким медијима, могле би да наведу неке друге тамошње играче (без НБА уговора) да се наметну кроз наступе у Европи, уместо да се очајнички држе НБДЛ, јер су тамо физички ближи НБА тимовима и не морају да пролазе кроз период привикавања на нови начин живота.

Све више европских асова (потенцијалних и истинских) у перпспективи ће одлазити у НБА, па зашто и да Европа не добије нешто од обиља америчког кошаркашког талента?

Коментари / 0

Оставите коментар