Mileru prognoziraju brz povratak u NBA!

Kolumnista sajta "Šeriden Hups" uveren da će krilo Crvene zvezde "najkasnije na leto" potpisati ugovor sa NBA timom.

Košarka 08.12.2015 | 19:00
Mileru prognoziraju brz povratak u NBA!

Dobar glas daleko se čuje, pa su se tako i partije Kvinsija Milera u dresu Crvene zvezde našle na "tapetu" američkih košarkaških sajtova.

Nik Gibson, koji je na sajtu "Šeriden Hups", bivšeg novinara ESPN Krisa Šeridena, zadužen za praćenje Evrolige, u svojoj novoj kolumni analizira NBA potencijal Hrvata Darija Šarića iz Efesa, Italijana Nikola Melija iz Bamberga i, naravno, Milera.

Kao što je poznato, momak rodom iz Čikaga u "ličnoj karti" već ima dve sezone u NBA (Denver) i jednu gotovo u celosti provedenu u razvojnoj ligi (NBDL).

Gibson je impresioniran Milerovim brojkama u poslednja četiri kola Evrolige (23,5 poena, osam skokova i tri blokade po utakmici, uz 44 odsto pogođenih trojki) i ističe da se lagani krilni centar "sigurno nalazi na oku međunarodnih NBA skauta".

U delu teksta o Zvezdinom novopečenom lideru između ostalog piše...

"Osim što postiže mnogo poena i dobro šutira, Kvinsija krasi visok nivo aktivnosti u odbrani. To ga čini drugim blokerom Evrolige, iza Patrika Janga iz Olimpijakosa... Ostaje da se vidi koliko daleko će ove sezone uspeti da odvede Crvenu zvezdu, ali kladim se da ćemo ga opet videti u NBA ligi - tokom ove sezone najranije, narednog leta najkasnije", prognozira Gibson, koji je radio i kao međunarodni skaut Atlanta Hoksa.

Šanse da Miler ode iz Zvezde pre kraja sezone su, praktično, ravne nuli, ali isto tako nije realno da se posle ovakvih utakmica duže vremena zadrži u Evropi. Posebno što je za sledeću sezonu predviđen drastičan rast igračkih primanja u NBA.

Ali, Milerove igre i pozitivne kritike koje dobija u američkim medijima, mogle bi da navedu neke druge tamošnje igrače (bez NBA ugovora) da se nametnu kroz nastupe u Evropi, umesto da se očajnički drže NBDL, jer su tamo fizički bliži NBA timovima i ne moraju da prolaze kroz period privikavanja na novi način života.

Sve više evropskih asova (potencijalnih i istinskih) u perpspektivi će odlaziti u NBA, pa zašto i da Evropa ne dobije nešto od obilja američkog košarkaškog talenta?

Komentari / 0

Ostavite komentar