Италијанска посла у Хумској 1!

Партизанов одлучујући меч суди човек који је дебитовао у Лиги шампиона баш на црно-белима! Паоло Таљавенто је избор УЕФА за дуел са Аугзбургом!

Фудбал 08.12.2015 | 18:00
Италијанска посла у Хумској 1!

Утакмица одлуке. А на таквој суђење, подразумева се, мора да буде без грешке. Зато је УЕФА посегла за решењем на које ни Партизан ни Аугзбург не би смели да имају примедбе, пошто ће главни арбитар одлучујућег меча за пласман у нокаут фазу Лиге Европе бити Паоло Таљавенто, уз Данијелеа Орсата најбољи италијански судија у овом тренутку. А зна се шта Италијани представљају у судијском свету.

Таљавенто је интернационалац већ осам година, водио је мечеве квалификација за Првенство света, Првенство Европе, летос судио на континенталном шампионату младих репрезентација у Данској, од 2007. суди мечеве Лиге Европе, а занимљиво је да је у Лиги шампиона дебитовао баш на сусрету на којем су актери били и фудбалери Партизана.

Било је то пре безмало пет година, 8. децембра 2010. у завршном колу Групе Х елитног купа, против Арсенала, кад су Тобџије славиле са 3:1. На мечу на ком је Габријел Клео био стрелац за Београђане Таљавенто је показао један жути (Младену Крстајићу) и један црвени картон - Бакарију Сањи из енглеског тима, због оштрог старта над Александром Лазевским.

Од наших клубова или репрезентација Таљавенто (43-годишњи фризер по професији) судио је још само дуел младе селекције Србије са Белорусијом у овиру квалификација за ЕП, 20. новембра 2007. године (1:1).

Паолу Таљевенту ће помагати земљаци Алесандро Ђалатини и Матео Пасери.

Утакмица последњег кола Групе Л Лиге Европе Партизан - Аугзбург на програму је у у четвртак од 21.05. Црно-беле у наредну фазу води било каква победа или нерешен резултат, чак и порази до два гола разлике (0:1 или 0:2), док свака победа са два разлике уз најмање три дата гола гостију (почев од 3:1) значе да ће у шеснаестину финала Немци.

Ако буде 3:1 за Аугзбург, Баварци ће даље на основу боље укупне гол-разлике.

Коментари / 0

Оставите коментар