Italijanska posla u Humskoj 1!

Partizanov odlučujući meč sudi čovek koji je debitovao u Ligi šampiona baš na crno-belima! Paolo Taljavento je izbor UEFA za duel sa Augzburgom!

Fudbal 08.12.2015 | 18:00
Italijanska posla u Humskoj 1!

Utakmica odluke. A na takvoj suđenje, podrazumeva se, mora da bude bez greške. Zato je UEFA posegla za rešenjem na koje ni Partizan ni Augzburg ne bi smeli da imaju primedbe, pošto će glavni arbitar odlučujućeg meča za plasman u nokaut fazu Lige Evrope biti Paolo Taljavento, uz Danijelea Orsata najbolji italijanski sudija u ovom trenutku. A zna se šta Italijani predstavljaju u sudijskom svetu.

Taljavento je internacionalac već osam godina, vodio je mečeve kvalifikacija za Prvenstvo sveta, Prvenstvo Evrope, letos sudio na kontinentalnom šampionatu mladih reprezentacija u Danskoj, od 2007. sudi mečeve Lige Evrope, a zanimljivo je da je u Ligi šampiona debitovao baš na susretu na kojem su akteri bili i fudbaleri Partizana.

Bilo je to pre bezmalo pet godina, 8. decembra 2010. u završnom kolu Grupe H elitnog kupa, protiv Arsenala, kad su Tobdžije slavile sa 3:1. Na meču na kom je Gabrijel Kleo bio strelac za Beograđane Taljavento je pokazao jedan žuti (Mladenu Krstajiću) i jedan crveni karton - Bakariju Sanji iz engleskog tima, zbog oštrog starta nad Aleksandrom Lazevskim.

Od naših klubova ili reprezentacija Taljavento (43-godišnji frizer po profesiji) sudio je još samo duel mlade selekcije Srbije sa Belorusijom u oviru kvalifikacija za EP, 20. novembra 2007. godine (1:1).

Paolu Taljeventu će pomagati zemljaci Alesandro Đalatini i Mateo Paseri.

Utakmica poslednjeg kola Grupe L Lige Evrope Partizan - Augzburg na programu je u u četvrtak od 21.05. Crno-bele u narednu fazu vodi bilo kakva pobeda ili nerešen rezultat, čak i porazi do dva gola razlike (0:1 ili 0:2), dok svaka pobeda sa dva razlike uz najmanje tri data gola gostiju (počev od 3:1) znače da će u šesnaestinu finala Nemci.

Ako bude 3:1 za Augzburg, Bavarci će dalje na osnovu bolje ukupne gol-razlike.

Komentari / 0

Ostavite komentar