Витковац: Знам да нервирамо навијаче!

"Вилсон је добар играч, то је показао против Олимпије, надам се да ће у истом стилу играти и у наставку сезоне", поручује један од најискуснијих играча црно-белих.

Кошарка 08.12.2015 | 18:20
Витковац: Знам да нервирамо навијаче!

Није лако навијачима кошаркашког клуба Партизан ове сезоне, поготово онима са слабијим срцем и живцима. Екипа је изгледа претплаћена да игра неизвесне завршнице, без обзира да ли са друге стране стоји Тајфун или екипе попут Цедевите и Олимпије.

Ипак, овај пут, у 13. колу Јадранске лиге црно-бели су на свом терену савладали Љубљанчане у завршници која је могла да има и другачији епилог да је Саша Загорац погодио отворени шут за три поена.
"Остварили смо изузетно важну за нас, пре свега резултатски. Иако можда звучи чудно и нервира навијаче, за нас је добро и да на овакав начин добијамо утакмице. Кроз овакву игру цела екипа може само да расте", анализира Витковац пету овосезонску победу црно-белих на Јадрану.

Крилни центар црно-белих истакао је да је Партизан ове сезоне у таквој ситуацији да му је сваки меч судбоносан.
"Нама је свака утакмица битна, где год да играмо и ко год да нам је ривал. Немамо право ни против кога да се опуштамо, нити да се предајемо", објаснио је он.

Суботњи дуел са Олимпијом у Пиониру решио је плејмејкер Џамар Вилсон у чији квалитет у прве три утакмице у црно-белом дресу никако није дошао до изражаја.
"Вилсон је добар играч, то је показао против Љубљанчана, а надам се да ће у истом стилу играти и у наставку сезоне", охрабрио је саиграча најискуснији кошаркаш Партизана.

Утакмица против Олимпије била је прва од три у низу које ће црно-бели одиграти у хали Пионир.
"Чека нас Металац, сигуран сам да ће и та утакмица бити 'на нож'. Морамо током недеље добро да тренирамо и да пробамо да елиминишемо неке грешке које смо правили против Олимпије", закључио је Витковац.

Његов саиграч под кошем Партизана, Американац Кевин Џоунс против Олимпије је имао нешто слабији кошгетерски учинак од очекиваног, али је то надокнадио скоковима.
"Волим офанзивне скокове. Није ме баш ишао шут, па сам зато покушао да помогнем екипи на други начин. Драго ми је ако сам успео у томе", скроман је Џоунс који је имао чак осам ухваћених лопти у нападу.

Крилни центар Партизана додао је и да је добро за екипу што је успела да победа у неизвесној завршници, што баш и није био чест случај у досадашњем току сезоне.
"Сада смо одиграли бољу одрану у последњих неколико напада. То није био случај на прошлом мечу са Цедевитом. Изгледа да смо научили неке ствари. Не желимо сада да се зауставимо, хоћемо да наставимо победнички низ у Пиониру уз невероватну подршку и енергију са трибина", поручио је Џоунс.

Коментари / 0

Оставите коментар