Vitkovac: Znam da nerviramo navijače!

"Vilson je dobar igrač, to je pokazao protiv Olimpije, nadam se da će u istom stilu igrati i u nastavku sezone", poručuje jedan od najiskusnijih igrača crno-belih.

Košarka 08.12.2015 | 18:20
Vitkovac: Znam da nerviramo navijače!

Nije lako navijačima košarkaškog kluba Partizan ove sezone, pogotovo onima sa slabijim srcem i živcima. Ekipa je izgleda pretplaćena da igra neizvesne završnice, bez obzira da li sa druge strane stoji Tajfun ili ekipe poput Cedevite i Olimpije.

Ipak, ovaj put, u 13. kolu Jadranske lige crno-beli su na svom terenu savladali Ljubljančane u završnici koja je mogla da ima i drugačiji epilog da je Saša Zagorac pogodio otvoreni šut za tri poena.
"Ostvarili smo izuzetno važnu za nas, pre svega rezultatski. Iako možda zvuči čudno i nervira navijače, za nas je dobro i da na ovakav način dobijamo utakmice. Kroz ovakvu igru cela ekipa može samo da raste", analizira Vitkovac petu ovosezonsku pobedu crno-belih na Jadranu.

Krilni centar crno-belih istakao je da je Partizan ove sezone u takvoj situaciji da mu je svaki meč sudbonosan.
"Nama je svaka utakmica bitna, gde god da igramo i ko god da nam je rival. Nemamo pravo ni protiv koga da se opuštamo, niti da se predajemo", objasnio je on.

Subotnji duel sa Olimpijom u Pioniru rešio je plejmejker Džamar Vilson u čiji kvalitet u prve tri utakmice u crno-belom dresu nikako nije došao do izražaja.
"Vilson je dobar igrač, to je pokazao protiv Ljubljančana, a nadam se da će u istom stilu igrati i u nastavku sezone", ohrabrio je saigrača najiskusniji košarkaš Partizana.

Utakmica protiv Olimpije bila je prva od tri u nizu koje će crno-beli odigrati u hali Pionir.
"Čeka nas Metalac, siguran sam da će i ta utakmica biti 'na nož'. Moramo tokom nedelje dobro da treniramo i da probamo da eliminišemo neke greške koje smo pravili protiv Olimpije", zaključio je Vitkovac.

Njegov saigrač pod košem Partizana, Amerikanac Kevin Džouns protiv Olimpije je imao nešto slabiji košgeterski učinak od očekivanog, ali je to nadoknadio skokovima.
"Volim ofanzivne skokove. Nije me baš išao šut, pa sam zato pokušao da pomognem ekipi na drugi način. Drago mi je ako sam uspeo u tome", skroman je Džouns koji je imao čak osam uhvaćenih lopti u napadu.

Krilni centar Partizana dodao je i da je dobro za ekipu što je uspela da pobeda u neizvesnoj završnici, što baš i nije bio čest slučaj u dosadašnjem toku sezone.
"Sada smo odigrali bolju odranu u poslednjih nekoliko napada. To nije bio slučaj na prošlom meču sa Cedevitom. Izgleda da smo naučili neke stvari. Ne želimo sada da se zaustavimo, hoćemo da nastavimo pobednički niz u Pioniru uz neverovatnu podršku i energiju sa tribina", poručio je Džouns.

Komentari / 0

Ostavite komentar