Трка Бањалука - Бијељина - Београд уз Тур, Ђиро, Вуелту...!

Бициклистича трка Београд - Бањалука примљена у елитно друштво највећих свјетских трка, Тур д' Франса, Ђиро Италије, Вуелте...

Остали спортови 08.12.2015 | 17:00
Трка Бањалука - Бијељина - Београд уз Тур, Ђиро, Вуелту...!

Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка (АИОЦЦ) је на годишњем конгресу у Хамбургу 20. новембра ове године примила у своје чланство Међународну бициклистичку трку Београд - Бањалука.

Досадашњи чланови ове организације су трке "ХЦ" и Прве категорије (Тур д' Франс, Ђиро Италиа, Вуелта Еспања, Париз Рубе, Милан Сан Ремо, Тур Британи, Калифорнија Тур...) а по први пут у дугој историји су као члана примили трку друге категорије као што је Београд - Бањалука.

Овом асоцијацијом предсједавају директор Трке "Кроз Француску" Кристијан Прудом, Рубен Перис – Директор Трке "Кроз Шпанију", Еди Буше – Директор Трке Луксембург и један од директора Италијанског Ђира - Рензо Олдани.

Конгрес састављен од 74 представника највећих бициклистичких трка једногласно је донио одлуку о примању организатора Београд - Бањалука у своје друштво.

Организатор трке Београд - Бањалука, чији медијски партнер је портал МОНДО, је од стране УЦИ Свјетске Бициклистичке Федерације оцјењена са оцјеном десет још 2011. године и од тада труди се да високо држи свој рејтинг, који се огледа у техничка организацији и броју земаља учесника.

"Примање у ову организацију је велика награда али и обавеза да будемо још бољи или бар да одржимо досадашњи квалитет.Наравно ми ћемо радити на томе да одржимо тај рејтинг и да га побољшамо тамо гдје је то потребно, следећи корак је прва категорија, као што сам рекао техничка организација и квалитет екипа већ имамо, разлика је само у фонду награда, који је знатно већи. Ја се надам да ћемо кроз пар година достићи и тај ниво и на тај начин крунисати овај догађај.Уколико узмемо у обзир да са простора Балкана само Турски Пресидентал Тоур, који је ХЦ категорије са буџетом од 8 милиона еура годишње, примљен 2014. године, онда можемо рећи да је ово што смо ми постигли на границама могућег", рекао је директор трке Београд - Бањалука, Владимир Куваља.

Коментари / 0

Оставите коментар