Trka Banjaluka - Bijeljina - Beograd uz Tur, Điro, Vueltu...!

Biciklističa trka Beograd - Banjaluka primljena u elitno društvo najvećih svjetskih trka, Tur d' Fransa, Điro Italije, Vuelte...

Ostali sportovi 08.12.2015 | 17:00
Trka Banjaluka - Bijeljina - Beograd uz Tur, Điro, Vueltu...!

Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka (AIOCC) je na godišnjem kongresu u Hamburgu 20. novembra ove godine primila u svoje članstvo Međunarodnu biciklističku trku Beograd - Banjaluka.

Dosadašnji članovi ove organizacije su trke "HC" i Prve kategorije (Tur d' Frans, Điro Italia, Vuelta Espanja, Pariz Rube, Milan San Remo, Tur Britani, Kalifornija Tur...) a po prvi put u dugoj istoriji su kao člana primili trku druge kategorije kao što je Beograd - Banjaluka.

Ovom asocijacijom predsjedavaju direktor Trke "Kroz Francusku" Kristijan Prudom, Ruben Peris – Direktor Trke "Kroz Španiju", Edi Buše – Direktor Trke Luksemburg i jedan od direktora Italijanskog Đira - Renzo Oldani.

Kongres sastavljen od 74 predstavnika najvećih biciklističkih trka jednoglasno je donio odluku o primanju organizatora Beograd - Banjaluka u svoje društvo.

Organizator trke Beograd - Banjaluka, čiji medijski partner je portal MONDO, je od strane UCI Svjetske Biciklističke Federacije ocjenjena sa ocjenom deset još 2011. godine i od tada trudi se da visoko drži svoj rejting, koji se ogleda u tehnička organizaciji i broju zemalja učesnika.

"Primanje u ovu organizaciju je velika nagrada ali i obaveza da budemo još bolji ili bar da održimo dosadašnji kvalitet.Naravno mi ćemo raditi na tome da održimo taj rejting i da ga poboljšamo tamo gdje je to potrebno, sledeći korak je prva kategorija, kao što sam rekao tehnička organizacija i kvalitet ekipa već imamo, razlika je samo u fondu nagrada, koji je znatno veći. Ja se nadam da ćemo kroz par godina dostići i taj nivo i na taj način krunisati ovaj događaj.Ukoliko uzmemo u obzir da sa prostora Balkana samo Turski Presidental Tour, koji je HC kategorije sa budžetom od 8 miliona eura godišnje, primljen 2014. godine, onda možemo reći da je ovo što smo mi postigli na granicama mogućeg", rekao je direktor trke Beograd - Banjaluka, Vladimir Kuvalja.

Komentari / 0

Ostavite komentar