Младен Крстајић промотер Црвеног крста Републике Српске!

Некадашњи фудбалски репрезентативац Србије, Младен Крстајић, постао је промотер Црвеног крста Републике Српске у оквиру кампање "Придружите се нашем тиму".

Фудбал 08.12.2015 | 16:00
Младен Крстајић промотер Црвеног крста Републике Српске!

Ово је агенцији Срна потврдио генерални секретар Црвеног крста Ђоко Михајловић.

Кампања, чији је циљ повећање броја чланова Црвеног крста, најављена је на традиционалном семинару за наставнике који је Црвени крст Републике Српске организовао у туристичком комплексу Етно села "Станишићи" у Бијељини.

Михајловић је истакао да је ово четврти семинар за наставнике, те да је Црвени крст Републике Српске јединствен у свету по томе што су школе највећи извор волонтера.

Он је рекао да Црвени крст има мали проценат професионалаца и да његов рад већином почива на волонтеризму.

"Црвени крст и просветари имају заједничку обавезу и мисију да стварају здраву младу и хуману личност, јер на здравој породици почива и здраво друштво", додао је Михајловић.

Семинар је окупио наставнике из свих 65 локалних заједница у Републици, као и све секретаре општинских организација Црвеног крста.

Уочи семинара организовано је забавно вече и дружење учесника, а радни део посвећен је теми компетенција наставника у савременом друштву.

Михајловић оцењује да је програм активности Црвеног крста Републике Српске занимљив и привлачан за младе, због чега из године у годину и расте број волонтера.

"Пролазећи кроз разне катастрофе осетили смо шта значи хуманост и солидарност и колики је значај Црвеног крста у свету", закључио Михајловић.

Коментари / 0

Оставите коментар