Mladen Krstajić promoter Crvenog krsta Republike Srpske!

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije, Mladen Krstajić, postao je promoter Crvenog krsta Republike Srpske u okviru kampanje "Pridružite se našem timu".

Fudbal 08.12.2015 | 16:00
Mladen Krstajić promoter Crvenog krsta Republike Srpske!

Ovo je agenciji Srna potvrdio generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović.

Kampanja, čiji je cilj povećanje broja članova Crvenog krsta, najavljena je na tradicionalnom seminaru za nastavnike koji je Crveni krst Republike Srpske organizovao u turističkom kompleksu Etno sela "Stanišići" u Bijeljini.

Mihajlović je istakao da je ovo četvrti seminar za nastavnike, te da je Crveni krst Republike Srpske jedinstven u svetu po tome što su škole najveći izvor volontera.

On je rekao da Crveni krst ima mali procenat profesionalaca i da njegov rad većinom počiva na volonterizmu.

"Crveni krst i prosvetari imaju zajedničku obavezu i misiju da stvaraju zdravu mladu i humanu ličnost, jer na zdravoj porodici počiva i zdravo društvo", dodao je Mihajlović.

Seminar je okupio nastavnike iz svih 65 lokalnih zajednica u Republici, kao i sve sekretare opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Uoči seminara organizovano je zabavno veče i druženje učesnika, a radni deo posvećen je temi kompetencija nastavnika u savremenom društvu.

Mihajlović ocenjuje da je program aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske zanimljiv i privlačan za mlade, zbog čega iz godine u godinu i raste broj volontera.

"Prolazeći kroz razne katastrofe osetili smo šta znači humanost i solidarnost i koliki je značaj Crvenog krsta u svetu", zaključio Mihajlović.

Komentari / 0

Ostavite komentar