Мулаомеровић нови тренер Цибоне!

После отказа Славену Римцу клуб из Загреба поново тренерску позицију поверио добро познатом лицу. Дамир Мулаомеровић нови је тренер Цибоне, а на клупи загребачког клуба замениће Славена Римца.

Кошарка 08.12.2015 | 10:20
Мулаомеровић нови тренер Цибоне!

Цибона је изгубила од Будућности у АБА лиги, а Славен Римац је смењен са места тренера.

Челници загребачког клуба нису дуго тражили новог стратега - поверење о вођењу екипу указали су опет свом бившем играчу.

Нови тренер је Дамир Мулаомеровић (41), некадашњи саиграч Славена Римца 90-тих година прошлог века.

Мулаомеровић, бивши репрезентативац Хрватске, завршио је каријеру 2012. године, а онда се окушао у тренерским водама. Предводио је Слободу из родне Тузле са којом је играо полуфинале првенства БиХ.

Он је током играчке каријере, између осталих клубова, наступао за Ефес Пилсен, Фортитудо, Реал Мадрид, ПАОК, Олимпијакос, али је највећи успех остварио са Панатинаикосом, са којим је освојио Евролигу 2002. године.

Извршни председник Цибоне Александар Петровић рекао је до смене Римца морало да дође јер је забринут за опстанак екипе.

"Налазимо се при дну, а последње две екипе губе место у регионалној лиги. Имамо разлога да будемо забринути. Одлучили смо да доведемо Мулаомеровића, јер он познаје екипу. Он има карактер који може да разбуди екипу. Договорили смо се за пет минута, а потписаћемо уговор на годину и по дана", изјавио је Петровић на промоцији новог тренера.

Мулаомеровић је рекао да се нада да неће разочарати.

"Враћам се у клуб који је обиежио моју играчку каријеру и долазим на место тренера великог клуба, без обзира на тренутне проблеме које имамо. То је велика част и одговорност. За мене је ово велика прилика. То је посао који нисам могао одбити, јер то не би било коректно од мене. Имам обавезу према Цибони, због моје кошаркашке приче које не би било да није било Цибоне", рекао је Мулаомеровић.

Он сматра да екипа има простора за напредак.

"Драго ми је да су ме препознали као некога ко може да извуће екипу из тешке ситуације. Надам се да нећу разочарати и да ћу оправдати велико поверење које ми је указано. Не бојим се и уверен сам да ћемо успети. Нисам овде да обећавам велика чуда, али Цибона ће у следећем раздобљу играти боље. Детектовао сам проблеме, одбрамбено и нападачки. Имамо пуно простора за напредак", додао је бивши играч "цибоса" који је загребачки клуб напустио 1998. године.

Коментари / 0

Оставите коментар